Småbarnsforeldre forteller

Hver fredag forteller ulike småbarnsforeldre om sin hverdag og kommer med ulike tips og triks. Klikk på bildene under for å lese. Har du tips til spennende småbarnsforeldre, send gjerne tips til enkleresmabarnsliv (@) gmail.com.

Veronica er 43 år, gift, bor i Sandnes og mamma til 5 jenter på 1, 5, 9, 12 og 13 (snart 14) år. Til dagen jobber hun som Payroll Accountant. Her kan du lese om fembarnsmorens hverdag og få mange gode tips som blant annet pimping av Toroprodukter, at man kan starte sin egen Taekwondoklubb hvis nærmiljøet mangler en, om å ikke henge seg opp i detaljer og ta en ting om gangen. Visste du forresten at pannekakene kan stekes i ovnen?

Astrid Hveding er 39år, bor i Lier med samboeren og barna Caroline (8), Philip (6) og William (3), og jobber som HR Business Partner. Her kan du lese om hennes aktive hverdag, blant annet om mottoet hennes for hverdagsmaten som er «grovt, grønt og rent», om å gi mannen lister over hva som skal gjøres, om å kutte opp masse grønnsaker på søndagen som skal brukes kommende uken og om å presse inn trening der hun kan, for eksempel ved å løpe hjem fra familieselskap.

Carolina er 36 år, mamma til Maximilian på 5,5 år og Milla på 1,5 år. Hun er gift, svensk, bor på Høvik i Bærum og jobber med category management. I tillegg driver hun en nydelig matblogg, og utifra bildene ville jeg ikke takket nei til en middagsinvitasjon fra henne. Her kan du lese om hvordan hun står opp en time før resten av familien for å nyte en stille morgen, om å lage fancy middag en vanlig tirsdag dersom man gjør forberedelser kvelden før, om mannens selvpåtatte oppgave om å få huset til å skinne som gjør vaskehjelp overflødig, om å handle stort hver lørdags morgen kl. 9, digg mat man kan lage etter at barna har lagt seg og masse masse mer.

Susann Haaland Olsen «Susannmann» er 28 år, mamma til Ludvik 1 år og 3 måneder, forlovet, bor i Haugesund og jobber som frilans illustratør. Her kan du lese om hennes hverdag som selvstendig næringsdrivende, om å jobbe når det er dårlig vær og ta seg fri med god samvittighet når godværet kommer, om å ha åpent hus når barnet har bursdag  og om å spille Dominos på datenight hjemme.

Linn Revheim er 38 år, mamma til Marcus på 5 år, Sunniva på 7 år og Tina på 14 år, bor på Askøy og jobber som politiadvokat. Hun ble separert våren 2018 og har nå barna annenhver uke. Her kan du lese om hverdagen hennes etter bruddet, om ukene med barna og ukene uten barna, om mottoet «det er bedre med litt støv i krokene enn et rent helvete», samt mange andre gode tips.

Maria Nordø Jørstad er 36 år, mamma til Mikael på 2.5 år, og trillingene Iben, Filip og Agnes på 9 måneder. Maria har altså fire barn på under tre år. Hun er gift, bor i København og jobber innenfor TV- og dokumentarfilm. Her får du mange gode tips, herunder hva småbarnsfamilier bør gjøre om de besøker København, viktigheten av kommunikasjon og om delte magemuskler etter fødselen.

Hans Nikolai Førde er 35 år, gift med Idunn og pappa til Amanda (3) og Jonathan (1). Han bor i Asker og jobber som advokat. Her kan du lese om hans hverdag, om det å handle dagligvarer på nett, raske løsninger som take away, viktigheten av galgenhumor, om å oppleve verden på ny sammen med barna og om å besøke Legoland utenfor sesong.

Christine Lystrup er 35 år, mamma til Ola på 5,5 år og Eilif på 1,5 år, gift og bor i Bergen. Hun er utdannet sosionom, personlig trener og kostholdsveileder. Christine er grunder og jobber med trening og kosthold for barselmødre og småbarnsmødre gjennom nettsiden ChristineLystrup.no. I dette intervjuet kan du lese om blant annet trening etter fødsel, om å få inn mer aktivitet i hverdagen ved å blant delta i barnas lek, om utetrening på naturens døgnåpne treningssenter, få mange gode tips til friluftsliv med barn, oppskrift på Hulken-smoothie og masse masse mer.

Alita Bhullarer 34 år, mamma til Emi på 10 år, Raveena på 5 år og Teo på 3 år.Hun er forlovet (forhåpentligvis gift i august), bor i Bergenog jobber som saksbehandler i NAV kommune. Her kan du lese om hverdagen til denne fine familien, om å få inn trening nesten hver dag, om å se det fine i hverdagen og hverandre, om at mammarollen kan være utfordrende og om å senke forventningene.

Ole Morten Knudsen aka Superpapsen er 38 ½ år er tidligere pappablogger, pappa til Frans (2), Ellie (5), Thelma (8), gift, bor i Oslo og jobber som informasjonsrådgiver. Her får du et innblikk i hverdagen til denne spennende trebarnsfamilien, hvor du blant annet kan lese om hvordan de ofte går for det italienske kjøkken, en artig vri på deling av husarbeid, om å ikke ha fløyter i barnebursdag, om å skape rom for hverandre i forholdet, tapaskveld etter at barna er lagt, viktigheten av fysisk kontakt, om tannpuss opp ned, å klippe barnas negler når de sover og om å gi mammaen litt luft under vingene.

Jørgen Kvinge Kjeseth er 35 år, pappa til Sunniva 2 år og Sigurd 5 år, gift med Korina, bor i Bergen og leder forhandleravdeling i Brage Finans. Her får du et innblikk i hverdagen til familien Kjeseth, om å prate sammen over Legobygging, å dra med seg andre fedre på den lokale pubben, oppskrift på digg hjortegryte og to vitser på tampen.

Maiken Anwar Walle er 32 år, mamma til Gabriel på 5 år og Elida på 3 år, gift, bor i Kragerø og jobber som ernæringsrådgiver. Hun driver @sunnstart, så har er det mange godbiter i vente. Du kan blant annet lese om å servere helt vanlige middager som taco – med ingrediensene hver for seg, hvordan en kan få barna til å spise mer grønnsaker, om sukkerøyne, matpakken, samt få oppskrift på blant annet hjemmelaget fiskegrateng og rødbetevafler.

Marianne er 33 år, mamma til Mali på  4 ½ år og Mathilde på 1 ½år, samboer med Christian, bor i Fyllingsdalen/Bergen og jobber som butikkmedarbeider. Her får du et innblikk i hverdagen hennes, om morgentrening, stress og drømmen om en husmorferie.

Sarah Tornblad er 32 år og tvillingmamma til Liam og Linni som blir 2 år i juni. Hun er svensk, bor sammen med samboeren sin i Oslo og jobber som bartender. Her kan du lese litt om hennes hverdag og få oppskriften på hennes favoritt «korvstroganoff och köttfärssås».

Peter Kihlman (@pappahjerte) er 37 år, har to stykk barn på 7 og 4 år, gift, bor i Larvik og jobber fulltid som blogger. Her kan du lese om hans hverdag, om å kjøpe seg ut av «bursdagsstyret», om å ligge i badekaret uten kompiser, om å ribbe ribben for svor før den kommer på bordet og mye annet.

Stine Pedersen Svarthe er 33 år, mamma til Madeleine 3 år, bor i Drammen, er ernæringsrådgiver og grunder av Bare Bra Barnemat. Her kan du blant annet lese om familiens matvaner, tips til å få barna til å spise mer grønnsaker, om å planlegge middagsuken på forhånd, sunnere bursdagsfeiring, mange bokanbefalinger og oppskriften på deres populære mangois.

Silje Eidsheim er 37 år, gift med Rune og mamma til Ronja 10, Falk 4 og Frida 3. Hun bor på Leknes/Hjelmås og jobber som pedagogisk leder i barnehage. Hun har en aktiv hverdag med masse friluftsliv og er aktiv på Instagram under @lavvobarna. Her er det masse tips om blant annet hvordan en kan benytte seg mer av naturen i hverdagen, hva du bør ha med i tursekken, forslag til turmat, flaske med varmtvann i soveposen og masse mer.

Josefin Arvidsson er 30 år, mamma til Leon på snart 6 år og Noel på 4 år og bor sammen med familien i Sverige. Her kan du lese om hennes hverdag, samt få tips om blant annet friluftsbursdag og kuponghefte med frokost på sengen, massasje etc. som gave til kjæresten.

Maria Skarstein Schytt er 35 år, gift, bor i Larvik og mamma til Linnea 13, André 11, Benjamin 9, Jonatan og William 6 (tvillinger), Edvin 3 og Ellinor 2 år. Her får du et innblikk i hverdagen til syvbarnsmammaen som for tiden er hjemme med de fire yngste barna, samt mange gode tips til alt fra planlegging av hverdagen, å putte hamburgeren til de minste i et kaffefilter for å unngå gris og om å våge å velge det du mener er best for deg og din familie.

Mari er 31 år, gift med Martin og mamma til en jente på 2,5 år og en gutt på 5 måneder. Hun bor i Bergen og jobber som lærer. Her får du blant annet tips om «MÅ» og «BØR»-lister på jobben, om frokostbursdag, og om å legge listen lavt for å unngå stress når man har gjester. I tillegg for du flere gode tips til de små, blant annet at man kan lage små kanapeer av hverdagsmaten ved å kutte den i biter og stikke små gafler eller tannpirkere i den.

selin Hjetland er 32 år og bor i Sandviken i Bergen sammen med samboeren Ørjan, datteren Sanna på 1 år og 8 måneder og en 14 år gammel chihuahua. Hun jobber som kranfører og dekksarbeider hos Equinor, hvor hun jobber en uke offshore og er 5 uker hjemme. Har får du tips om blant annet helgekos med Fuel box, om å være ett ekstra år i permisjon med kontantstøtte og mange gode serietips.

Annette Pedersen er 30 år, samboer med Jan Petter og mamma til Axel på 4 år og Kasper på 7 måneder. Hun bor på Kolltveit på Sotra utenfor Bergen og jobber som konsulent i NAV. Her kan du lese litt om hverdagen hennes og få tips til blant annet sunn banansjokoladeis, planlegging av middag etter faste ingredienser og oppskrift på vegansk eplekake.

Jostein Væge er 33 år, samboeren, pappa til Odin på 1 år og 10 måneder og jobber som IT-konsulent i Trondheim. Jostein er litt av en friluftsmann, så her er det mange gode tips å hente for deg som drømmer om å tilbringe mer tid ute i det fri. Les om blant annet pannekakerøre på vannflaske, tips til bæremeis, telttur med barn under 2 år, langrenn, alpint, og kanskje det viktigste av alt: Om å tenke litt mindre og bare komme seg ut.

Ingeborg Heldal er 45 år, gift, mamma til Håkon på 9 år, bor i Oslo og jobber som redaktør i KK. Her kan du lese litt om hennes hverdag, få tips om blant annet planlegging og hyggelige tradisjoner man kan innføre, om det å ikke si ja til alt og få oppskriften på mammas vafler.

Joakim er gift, har to jenter på 2 og 5 år, bor i Sarpsborg og jobber som aktivitetsleder i Kriminalomsorgen. Her kan du blant annet lese om hvordan man kan tulle vekk selv det mest destruktive fokuset hos de små, pitapizza som barna selv lager og om sjørøverbursdag med sjørøverhatt, lapp til øye, gullpenger, sjørøverkiosk, leting etter gullsteiner og skattekiste.

Ane er 38 år, gift med Christoffer og mamma til Emily på 6 år og Jacob på 3 år. Hun bor i Oslo og jobber som forretningsutvikler hos Gjensidige Forsikring. Her kan du blant annet lese om gode hverdagsrutiner, apper for gjøremål og handlelister, om å lage seg egne tidsfrister på jobb for å få unna oppgaver, kjærestetur med én overnatting og oppskrift på sunn bananmilkshake som barna vil elske.

Jan Erik er 33 år, samboer med Pia, pappa til Hedda på 8 år og Hermine på 4 år og jobber som lærer på ungdomsskole. Her tipses det blant annet om å bytte om på middag og kvelds for å unngå stress, å få hele familien med på husarbeidet med høy musikk og god stemning, pizzabunn med kanel og sukker som pinnebrød på bål på tur, lapper med  ansjos, samt digg vegetarpasta.

Michelle er 33 år, er samboer med Tommy og har tvillingene Leah og Leander på 4,5 år og Mille på 2,5 år. Hun jobber som sykepleier og bor på Sørås i Bergen. Her får du blant annet oppskriften på en fantastisk god kyllingsuppe, tips til enkle hverdagsmiddager som barna liker og en 30 dagers treningsutfordring.

Søren er en 44 år bergenser som har flyttet til Oslo, han har to jenter på 3 år og 4 måneder med samboeren og jobber som økonomisjef Freudian Kicks. Her kan du blant annet lese om hvordan han får presset inn trening nesten hver dag før henting i barnehagen, om zip-it poser til å holde orden i stellevesken og tips til serier og podcaster.

Cathrine er 32 år og bor sammen med samboeren, to gutter på 5 og 3 år og en hund på Voss hvor hun jobber som avdelingssykepleier. Her kan du lese om hennes sporty hverdag med innslag av blant annet ski, hund, robotstøvsugeren «Robbie» og hot kyllingsuppe fra Toro.

Karl er 44 år og bor i Oslo sammen med konen Emma og sine tre døtre på 7, 10 og 13 år. Han er partner/prosjektleder i Logic Interactive AS og er veldig flink til å lage mat. Han mener at alle bør ha en trykkoker for å kunne lage raske og gode middager i hverdagen. Her får du også oppskriften på hans fantastiske trøffelkylling med blomkålpure og rotgrønnsaker, ikke akkurat enkel, men definitivt digg.

Elin er 39 år, er gift med Ben, har ett barn på 9 år fra et tidligere forhold, bor i Oslo og jobber som økonom. Elin blogger om privatøkonomi på elinreitan.no, og til Enklere småbarnsliv forteller hun blant annet om hvordan man kan lære barna å spare og kommer med tips til hvordan par med barn kan fordele utgifter seg imellom. På slutten av intervjuet kan du klikke deg inn på blogginnlegg hun har skrevet som passer spesielt godt for småbarnsforeldre.

Johanne er 33 år, mamma til Elisabeth på nesten 3 år og venter baby i mars, hun er gift med Sam og jobber som advokat i Oslo. Hun får frokost på sengen HVER dag! Her kan du lese om hennes hverdag og få tips til blant annet lydbok til barn og oppskrift på Lemon Ricotta pancakes.

Torstein er 46 år og er pappa til to jenter på 5 og 12 år, 5-årigen bor fast hos Torstein og 12-åringen bor hos Torstein i ferier og helger. Har driver og bor på Haaheim Gaard som er et historisk hotell på Tysnes. Har kan du lese litt om hverdagen hans.Renate er 29 år, mamma til en jente på ett og en gutt på tre år, samboer med Sigurd, jobber som fysioterapeut og har nylig flyttet fra Bergen til Førde. Her får du et innblikk i hverdagen hennes og tips til blant annet hvordan du kan trene hele kroppen hjemme kun ved hjelp av en kortstokk, favorittoppskriften på knekkebrød og strikkeprofiler på Instagram.

Anniken er 33 år, mamma til Didrik på 3,5 år og Ulrik på 1,5 år, gift med Ivar, jobber som idrettslærer og spinninginstruktør og bor i Fana i Bergen. Her kan du lese om hennes sporty hverdag med to små barn.

Christoffer er 34 år, gift med Ellisiv og har to gutter på ett og fire år. Han bor i Oslo og jobber som kundeansvarlig. Her får dere blant annet oppskrift på fantastisk pepperkrabbe.

Camilla er 33 år, bor sammen med Oda på 2 år og samboeren Geir i Stavanger og jobber som rekrutteringsrådgiver i et konsulentselskap. Her får du et innblikk i hverdagen hennes og blant annet oppskrift på hverdagsfavoritten fiskegryte.

Jørgen er 34 år, gift, har tvillinggutter på tre år, bor på Paradis i Bergen, jobber som rådgiver og driver nettsiden penspar.no sammen med Thomas. Her får dere et innblikk i hans hverdag, samt nyttige tips og triks om blant annet transporttrening og fars grove pannekaker.