Småbarnsforeldre forteller

Veronica

Veronica er 43 år, gift, bor i Sandnes og mamma til 5 jenter på 1, 5, 9, 12 og 13 (snart 14) år. Til dagen jobber hun som Payroll Accountant. Her kan du lese om fembarnsmorens hverdag og få mange gode tips som blant annet pimping av Toroprodukter, at man kan starte sin egen Taekwondoklubb hvis nærmiljøet mangler en, om å ikke henge seg opp i detaljer og ta en ting om gangen. Visste du forresten at pannekakene kan stekes i ovnen?

Hverdagsliv

Hvordan er en typisk morgen hos dere?
Nå i ferien står vi opp ca. kl. 07.00. Hun minste blir med meg på badet og vi steller oss. Klær er stort sett lagt frem dagen før til de minste, men store vil av en eller annen grunn velge selv nå. Så vekkes nr. 4 og får på klær. Nr. 3 våkner stort sett av seg selv og steller seg selv. Etter vi er klare så vekker vi nr. 2 som steller seg og skal trille minste til farmor, noe hun har valgt selv. Før vi går får vi i oss mat og kommer ut døren til slutt, men det er dessverre litt kaos av armer og ben. Hun eldste blir vekket før vi går og får medisinene sine.

Når skolen starter igjen snur vi litt på det: Klær legges klart dagen før og matpakkene ligger klare i kjøleskapet. Vi starter dagen mellom 0500 og 0600 til vanlig. Mannen tar båten kl 0600 til jobb. Minste og meg steller oss, og så vekker vi eldste som trenger litt tid. Så går det som over, vekker resten av flokken og hjelper de som trenger hjelp. Deretter er det frokost og ut dørene. Nå som jeg jobber må de som skal på skolen komme seg ut av døra selv kl. 08.00.

Tipset er å ha klart det meste dagen før, er det gym eller svømming så pass på at det er pakket dagen før.

Hvordan er en typisk middagsuke for dere?
Vi har ofte brukt matkasser som Godt Levert eller vi har brukt å handle på nett fra Meny (bruker oppskriftene der).  Nå er det en stund siden jeg har vært hjemme, og handlet inn selv. Middagsuka vår varierer veldig, men har mye fisk. Jeg ser fordelen av å planlegge, men her er jeg veldig dårlig.

Hva gjør dere mellom henting i barnehagen/skole og legging?
En vanlig dag er ganske så aktiv for oss, den ser typisk slik ut:

 • Mandag: Fotball for nr. 2
 • Tirsdag: Taekwondo for alle og Rugby for mannen
 • Onsdag: Speider for nr. 1
 • Torsdag: Forball og kor for nr. 2, nr. 4 har også fotball denne dagen
 • Fredag: Taekwondo for alle
 • Lørdag: Her er det kosedagen vår, kan gjerne dra ut på museum eller vitengarden.
 • Søndag: Rugby for nr. 2 og 3. Jeg og minsten er ofte med, mens mannen er trener.
 • Ellers så har det vært litt møter med FAU og 17 mai komiteer.

Vi har startet en egen Taekwondoklubb fordi det ikke var et tilbud der vi bor.

Hvordan fordeler dere husarbeid?
Vi får hjelp av jentene, men ellers så deler vi likt.

Hva er ditt beste tips for å få hverdagen til å gå mest mulig på skinner?
Slapp av, ikke heng deg opp i detaljer og ta en ting om gangen. Stresser man så går det ofte ikke så bra. Gjør klart det som kan gjøres klart dagen før så morgenene ikke blir så kaos, me noen ganger kan du desverre ikke unngå at det blir litt kaos.

Med barna

Hva er det gøyeste du gjør sammen med barna?
Gå på museum eller Vitengarden. Ellers så liker jeg godt å være sammen med dem på tur, da får vi litt tid til å snakke sammen.

Hvordan er en barnebursdag hos dere?
Jeg er veldig glad i å lage til barnebursdag og har ofte et tema. Vi dropper de store kakene og har ofte bare muffins. Gelekake er en hitt. Neste gang skal jeg lage Frokost-bursdag og har allerede et par ideer i hodet.

Egentid

Hvor mye egentid har du og hva fyller du egentiden din med?
Egentid er å være på jobb! Akkurat nå når hun minste er så liten så blir det ikke så mye, men ser litt serier på kvelden.

Får du presset trening inn i hverdagen? Hva trener du evt.?
Jeg trener Taekwondo med jentene, og har begynt å jogge litt. Tar med meg et par av jentene opp på fotballbanen og kaster ball, og løper runder mens de leker. Jeg har også gode muligheter til å trene på jobb.

Kjærestetid? Tips til date i heimen og andre steder?
Benytter tiden på kvelden, de små øyeblikkene. Eller så spiser vi lunsj sammen en gang i blandt. Det handler ofte om å være der for hverandre nå vi har de små øyeblikkene. Vi kysser ofte! Og sier ofte «jeg elsker deg». Vi har vært gift i 21 år nå.

Har du noen «guilty pleasures»?
Jeg elsker smågdodt.

Tips

Tips til gode serier?

 • The handmaid’s tale synes jeg er bra.
 • Killing Eve
 • Boch

Tips til gode bøker?
Jeg sluker det meste, men har en favoritt forfatter (Dean Koontz)

Tips til gode blogger?
Det er vedlig mange gode, men jeg liker best de som er «ekte» og viser hverdagen. Følger ikke så mange lengre, men FruBevers Hverdag- som daglig leder i fam.Omre Jakobsen titter jeg innom.

Instagramprofil?
Mange, har en par fra USA og Canada jeg følger. Men også et par lokale som lekmamma og vickysteinsland, begge virker som er veldig herlige damer.

Forslag til raske barnevennlige middager:
Mine spiser det meste, men er du lei av å steke pannekaker så ha røren i en ildfast form og hiv i ovnen. Mine liker PanneKAKE.  Lager røren litt tykkere enn vanlig, steker baconbiter og har i ost.

Din beste oppskrift:
Er dessverre ingen kokk og ikke så god med egne oppskrifter, men jeg er ganske god på å «pimpe» opp Toroprodukter. Har blant annet en topping til muffins som er god. Varmer opp kremfløte (må ikke kokes) og har i dumle og la den smelte oppi, setter kjølig til dagen etter og pisker opp. Rød rox (tor det er det den heter) er også godt å ha i.

Har familien din noen hyggelige tradisjoner?
Vi drar til dyreparken hvert år og hver av jentene har et glass fra Dyreparken med Karius og Baktus. Bakedag med mannen og jentne før jul er også veldig koselig.

Har du noen tips til reisemål med barn?
Ikke stress, men ta det med ro. Stress vil bare skape mer stress. Glemmer du noe så pleier det å få helt fint og det er ofte butikker der du skal også. Vi har faktisk blitt mer spontane etter vi har fått unger enn før.

Andre ting du tenker at andre småbarnsforeldre kan like å lese om?
Husk å være der i de små øyeblikkene. Det er ikke alltid det er nødvendig å reise vekk i flere dager for kjærestetid. Vi bruker ofte lunsjen, den tiden før jentene står opp på morgenen eller etter de har lagt seg på kvelden.

Man trenger ikke ta med barna på oppdagelsesferd lang vekke, nabolaget kan være like spennende. Den morsomste sommerminne jeg har med jentene våre er fra nr. 3 var 6 måneder og vi var på vannpytt-jakt. Lykkelige og våte unger! Kvalitet er i de små øyeblikk er ofte bedre enn kvantitet. Det hjelper ikke å gjøre store ting hvis man egentlig ikke er tidlstede i øyeblikket.

Les om andre småbarnsforeldre her.

Du kan følge Veronica på Instagram her.

 

Legg igjen en kommentar