Småbarnsforeldre forteller

Behnaz

Behnaz Ganji er 36 år, mamma til Elian på 4 år, gift med Morten, bor på Danmarksplass i Bergen og jobber som finansrådgiver og treningsintruktør på Barry’s Bootcamp. Hun stikker hjemmefra hver morgen kl. 05.45 for å trene og spiser ofte middag på restaurant, men det siste er fordi hun og mannen har sin egen restaurant og det første fordi hun alltid spiser det hun vil når hun vil. Her kan du lese om hverdagen hennes og få tips til alt fra å lære barna at det er greit å kjede seg, prøve å lage opp middager på forhånd, være rause med hverandre og utsette barna for alle mulige smaker helt fra de er små.

Hverdagsliv

Hvordan er en typisk morgen hos dere?
Jeg går ut av huset senest 0545 for å trene, kommer hjem til enten våknet eller fremdeles sovende husholdning. Morten tar morgenen, matbokslaging, tur med hunden og levering i bhg.

Hvordan er en typisk middagsuke for dere?
Vi er så heldige å ha vår egen restaurant på andre siden av veien fra der vi bor. Siden Elian og jeg stort sett er alene på ettermiddagen spiser vi enten på restauranten etter henting i bhg eller så har Morten ofte laget noe til oss hjemme. Hjemmelagde pastasauser som er enkle å varme, fiskegrateng og eller iransk mat som Morten har lært å lage av min mor.

Hva gjør dere mellom henting i barnehagen/skole og legging?
Våre ettermiddager er nok stort som alle andres med små barn. Middag, litt Ipad, leking med biler. Nå har vi en liten valp, så vi må ut på tur uansett vær og vind. Elian og jeg er stort sett alene på ettermiddagene siden Morten driver restaurant.

Hvordan fordeler dere husarbeid? Har dere hjelp?
Matlaging er Morten 100%, vasking og klesvask deler vi på ved behov. Til tider kun Morten, til tider kun meg.

Hva er ditt beste tips for å få hverdagen til å gå mest mulig på skinner?
Lær barna at det er greit å kjede seg, prøv å lage opp middager på forhånd og vær rause med hverandre.

Med barna

Hva er det gøyeste du gjør sammen med barna?
Å gå tur alle sammen er noe av det fineste vi gjør. Å få lov å oppdage verden med Elian og se den gjennom hans øyne.

Hvordan er en barnebursdag hos dere?
Elian fyller 4 først i år og vi har ikke hatt barnebesøk, men mest familie. Vi prøver å holde det noe nøkternt. Elian elsker familien og syns det gøyeste er å få være med søskenbarn og familie ellers. Kake og pølser blir det alltid.

Egentid

Hvor mye egentid har du og hva fyller du egentiden din med?
Min egentid er stort sett før alle andre har stått opp eller etter at Elian er lagt. På morgenen bruker jeg den til trening. På kvelden til å se en serie eller lese.

Får du presset trening inn i hverdagen? Hva trener du evt.?
Jeg får definitivt presset trening inn i hverdagen. De som kjenner meg vet at jeg er 100% avhengig av det. Jeg trener på Barry’s Bootcamp hvor jeg også er instruktør. Jeg trener kl. 06 for å få det til å gå opp med familielogistikken. Trener ca 5 ganger i uken og er instruktør 2 ganger.

Kjærestetid? Tips til date i heimen og andre steder?
Kjærestetid er det ikke så mye av alltid siden vi jobber motsatt av hverandre. Når vi har tid er det alltid god mat og kanskje en serie. Mat er en avgjørende del i vårt familieliv.

Har du noen «guilty pleasures»?
Aldri guilty, men pleasures. Spiser alltid det jeg vil når jeg vil, det er den viktigste grunnen til at jeg trener så mye. Burger, cola zero, Stratos, mamma sin mat, hjemmelaget pizza av Morten. Jeg kan fortsette til evig tid.

Tips

Tips til gode serier?
Klassikere som Sopranos og The West wing. Nyere: When they see us. Ga meg frysninger gang på gang.

Tips til gode podcaster?
Aftenpodden, Vanessa & Synnøve, Tusvik & Tønne

Tips til gode bøker?
Beloved, Det jeg elsket, Crazy rich asians, og den beste av de alle: En bønn for Owen Meany.

Tips til gode blogger?
Leste så mange blogger før, nå går det mest i instagram – rask og effektiv inspo.

Instagramprofil du ofte titter innom?
Comments by celebs

Forslag til raske barnevennlige middager:
Pasta med hjemmelaget saus. En tomatsaus inneholder enorme mengder næring.

Stekt ris med egg og grønnsaker= masse energi og bra næringsinnhold.

Mange definerer pizza som junk food. I beg to differ. Avhengig av hva du har på vil jeg si.

Din beste oppskrift:
Hehe. De som kjenner meg som leser dette vil aldri latt meg slippe unna med at noe er «min oppskrift.» Morten er matansvarlig.

Har familien din noen hyggelige tradisjoner?
Denne fine minifamilien vi er som er meg, Morten, Elian og valpen Aya går alltid tur sammen på søndager. Vi går ofte på cafè og det er da vi har noen av våre beste samtaler.

Har du noen tips til reisemål med barn?
Jeg er stor tilhenger av at ikke barna skal begrense reisemålene. Dog, det er med modifikasjoner. Italia eller sør-Europa generelt er magisk med barn. De har en fantastisk barnekultur hvor barna alltid er en glede. Det er aldri vanskelig med barn på restaurant og legger til rette for et bra måltid for alle. Mitt beste tips er bare å sette ned tempoet. Barnas behov må komme først på ferie – det er gitt.

Beste ”småbarnshack”:
Dette er nok ikke en hack, men mer et tips: Aldri lag oppstyr rundt mat, de spiser når de er sultne. Utsett barna for alle mulige smaker helt fra de er små. Liker de det ikke så prøver de kanskje igjen en annen gang. Ikke tving dem til å prøve og ikke bestikk med andre ting hvis de «bare spiser en bit eller to til.»

Les om andre småbarnsforeldre her.

Legg igjen en kommentar