Småbarnsforeldre forteller

Alita

Alita Bhullar er 34 år, mamma til Emi på 10 år, Raveena på 5 år og Teo på 3 år.Hun er forlovet (forhåpentligvis gift i august), bor i Bergenog jobber som saksbehandler i NAV kommune. Her kan du lese om hverdagen til denne fine familien, om å få inn trening nesten hver dag, om å se det fine i hverdagen og hverandre, om at mammarollen kan være utfordrende og om å senke forventningene.

Hverdagsliv

Hvordan er en typisk morgen hos dere?
Det varierer. Samboeren min jobber turnus, så de dagene han kan levere i barnehagen og få eldstemann avgårde på skolen, står jeg opp rundt kl. 05:30 og trener før jobb = skikkelig frihet. De dagene jeg må få barna avgårde, står jeg opp kl. 06:00 og vekker barna kl. 06:30. Da er det på med klær og tannpuss, før jeg leverer i barnehagen kl. 07:30, der spiser de frokost. Deretter sykler jeg eller jogger til jobb. Eldstemann går til skolen selv når klokken ringer. Vi er så heldige å ha skolen og barnehagen rett ned bakken for oss.

Hvordan er en typisk middagsuke for dere?
Det varierer veldig. Vi kan ha alt fra havregrøt og brødskiver til kjøttkaker med grønnsaker i brunsaus.  Vi hadde “Godt levert” en god periode og det fungerte fint. Men fordi samboeren min ofte jobber ettermiddagsskift ble det for hektisk, i tillegg til at det ble for mye mat. Vi er storfan av enkle og sunne løsninger.

Hva gjør dere mellom henting i barnehagen/skole og legging?
Vi jobber 100 % begge to. Etter barnehagen og skolen er de to minste ofte ute å leker frem til middag/kvelds. Er det dårlig vær er det inneaktiviteter som for det meste består av herjing, de er en livlig gjeng. Eldstemann må gjøre lekser, ofte er han hos kompiser etter skoletid.

Hvordan fordeler dere husarbeid? Har dere hjelp?
Vi gjør husarbeidet selv. Vi har ikke et stort hus, så det er heldigvis fort gjort. Men vi er 5 personer, ogg 3 av dem er barn, så husarbeid gjøres hele tiden innimellom alt annet. Jeg har støv på hjernen og liker å ha det ryddig, så en kan jo bare tenke seg…

Hva er ditt beste tips for å få hverdagen til å gå mest mulig på skinner?
He he, vet ikke om jeg er den beste til å svare på dette. For meg er det god kommunikasjon. Vi deler en app på telefonen hvor vi ser hva som skjer hele uken. På den måten er vi føre var og får ikke noen plutselige overraskelser. Vi er begge glade i å trene og det er egentid som det er viktig å ha, så vi passer på at det er rom for det hver dag. Vi har ikke familie i Bergen, så vi har sjeldent avlastning, men vi får det til å gå rundt. Vi tar det litt som det kommer og følger de vanlige rutinene vi har. Om ikke middagen er kl. 17:00 så blir den kl. 18:00 uten at det er noe problem.

Med barna

Hva er det gøyeste du gjør sammen med barna?
Det er aktiviteter hvor vi må bruke kroppene våre. Enten fjellturer, bading/svømming, åpen hall som Fysak og alle andre aktiviteter der vi utfordres fysisk. Barna er veldig glade i det.  Ellers så er vi en familie som hører veldig mye på musikk og danser, da er alle lykkelige.

Eldstemann er mest glad i dataspill. Siden han er eldst er det også flere ting en kan gjøre med han som er kjekt.  Det verste jeg vet er å sitte i en sandkasse eller å dytte på en disse.

Hvordan er en barnebursdag hos dere?
Kaos? Som det er hos alle andre antar jeg. Det er kaos og mye lyd, men så lenge barna ler mesteparten av tiden ser jeg på det som suksess.

Egentid

Hvor mye egentid har du og hva fyller du egentiden din med?
Egentiden min er den tiden jeg bruker på trening. Det er min egentid og den er helt nødvendig. Jeg trener vanligvis hver dag, og den tiden utnytter jeg godt. Utenom det er det egentid på kveldene når barna er lagt, hvis man kan kalle det egentid å ligge som en slaktet sau på sofaen og se klokken nærme seg leggetid for en selv.

Hva trener du?
Jeg trener på treningssenter tidlig de morgenen samboeren min leverer i barnehagen og sender på skolen. De dagene jeg leverer så sykler jeg eller løper til og fra jobb. Det er ca. 7 km og det er garderobe og dusj på jobb, da benytter jeg meg av fleksitid.

Kjærestetid? Tips til date i heimen og andre steder?
Det å ha en skokk med barn i spesielt den alderen jeg har i 3 – 10 år er det ikke mye tid til romantikk. Vi er mye slitne og trøtte, naturlig nok. Men jeg er heldig, fordi jeg har en samboer som er veldig glad i å se det fine i hverdagen og i meg selv om jeg av og til kan være en skikkelig heks. Vi er kjempe glade i hverandre og er flinke til å vise det til hverandre selv om diskusjonene ofte er heftige. Vi prøver også å få til weekendturer alene i ny og ne, da er vi som 18 åringer igjen, og det er kjempe kjekt.

Har du noen «guilty pleasures»?
Jeg digger “Sharknado” filmene, de er så dårlig laget at de er god! I tillegg elsker jeg Beyonce av hele mitt hjerte. Det er ikke noe galt med det, men jeg tror ofte jeg kan danse og synge som henne og da er barna publikum. De yngste syntes at jeg er flink til alt uansett, mens eldstemann himler med øynene og flirer.

Tips

Tips til gode serier?
Du spør serie dronningen. Hvor skal jeg begynne? Det er SÅ mange. Jeg elsker krim! Spesielt britisk krim, så egentlig alt av det. Jeg griner til “Call the midwife”.  Selv om du ikke spør om film, så er en av mine absolutte favoritter “De urørlige”, det er uglycry på sitt beste.

Tips til gode bøker?
Lars Kepler sine bøker, elsker dem.

Instagramprofil du ofte titter innom?
Jason Momoa

Forslag til raske barnevennlige middager:
Fiskepinner, fiskekaker, tomatsuppe (hjemmelaget), havregrøt, laks og pasta.

Din beste oppskrift:
Suksessterte.

Har familien din noen hyggelige tradisjoner?
Nachos på lørdager, det er et must og hele familiens yndlingsrett.

Har du noen tips til reisemål med barn?
Overalt? Alt går vel om man er godt forberedt.Med eldstemann fungerer alt, han er fantastisk å ha med seg på tur. Vi skal gifte oss i Roma i august, det blir vår første utenlandstur med de små og det kan bli interessant.

Andre ting du tenker at andre småbarnsforeldre kan like å lese om?
For meg er mammarollen utfordrende. Det er tider jeg river meg i håret og syns det er kjipt å måtte stå i alt og det kan bli overveldende, og det er greit. Jeg vet at jeg ikke er en god mor 100% av tiden, men jeg er det iallfall 50% av tiden og det er godt nok. Det er viktig for meg å senke forventningene til meg selv og aldri sammenligne meg selv med andre mødre/familier. Barna mine er det jeg setter fremst. Så må jeg også passe på å ivareta alt det som kommer etter. Jeg syntes også at det er viktig å være meg selv også uten barna.

Les om flere småbarnsforeldre her.

Legg igjen en kommentar