Småbarnsforeldre forteller

Peter @pappahjerte

Peter Kihlman er 37 år, har to stykk barn på 7 og 4 år, gift, bor i Larvik og jobber fulltid som blogger. Her kan du lese om hans hverdag, om å kjøpe seg ut av «bursdagsstyret», om å ligge i badekaret uten kompiser, om å ribbe ribben for svor før den kommer på bordet og mye annet.

Hverdagsliv

Hvordan er en typisk morgen hos dere?
En typisk hverdagsmorgen er travel og alltid på etterskudd. Vi lager grøt til hele gjengen hver dag og kommer oss ut døra i siste liten før det ringer inn.

En typisk helgemorgen er det stikk motsatte. Gooooooood tid til å kose oss med rundstykker, sjokolademelk, lek og tull rundt bordet. Helgemorgener er min favoritt-tid i uka.

Hvordan er en typisk middagsuke for dere?
Dårlig planlagt og sporadisk. Mye kjøttdeig og spagetti. Barna liker stort sett stikk motsatte matretter, så de tingene begge liker, blir det mye av. Heldigvis liker alle sushi, så det blir det ukentlig. Og alltid taco på fredager. Selvfølgelig.

Hva gjør dere mellom henting i barnehagen/skole og legging?
I ”ulvetimen” etter henting, er det om å gjøre å få middagen på bordet så fort som mulig. Noen dager går tiden med til aktiviteter som fotball eller håndball, eller leking med venner. Andre dager, kommer barna hjem som slakt etter en lang dag på skole/bhg, og da tar vi det helt piano sammen.

Når klokken legger barna seg?
Minst 30 minutter etter planen. Alltid.

Hvordan fordeler dere husarbeid? Har dere hjelp?
Vi gjør det meste forefallende litt på veksling, men med klare ansvarsområder. Christina er ansvarlig for alt med klær, mens jeg er kjøkkensjef. Christina er også familiens prosjektleder og sørger for at all logistikk går opp, mens jeg er husets vaktmester, som klipper plenen og måker snø. Det funker.

Hva er ditt beste tips for å få hverdagen til å gå mest mulig på skinner?
Snakk med hverandre. Kommunikasjon er superviktig, for misforståelser kan fort oppstå og skape problemer. Og så er det fint å ligge et skritt foran. Gjør klar skolesekken til barna kvelden i forveien, smør gjerne niste og fyll kaffepulver i maskinen. Planlegging og forberedelser kan redde selv den travleste dag. Der er jeg dårlig, men går i læra hos en bedre halvdel.

Med barna

Hva er det gøyeste du gjør sammen med barna?

Dra på tur, leke på gulvet, lage mat, gå på kafé, ha det ball. Alt som er kvalitetstid egentlig. Er ikke så farlig hva vi gjør, så lenge vi er sammen J

Hvordan er en barnebursdag hos dere?
På lekeland eller i trampolineparken, haha! Har kjøpt oss ut av bursdagsstyret et par år på rad nå og det er helt genialt, haha!

Egentid

Hvor mye egentid har du og hva fyller du egentiden din med?
Egentid er et veldig forvirrende begrep når man er selvstendig næringsdrivende, så fritiden blandes hele tiden med jobbtid. Men når jeg først har ledig tid alene, liker jeg å trene, spille poker med kompiser, dra på skytebanen eller ligge i badekaret. Uten kompiser.

Får du presset trening inn i hverdagen? Hva trener du evt.?
Jepp, mye takket være fleksibel arbeidstid, siden jeg jobber for meg selv. Tidligere har jeg trent en del styrke, men for tiden er jeg veldig glad i å ta meg en løpetur. Det er så befriende! Jeg kommer alltid hjem svett og god, og med 5-6 nye bloggideer i hodet. Perfekt kombinasjon av trening og stressfjerning.

Kjærestetid? Tips til date i heimen og andre steder?
Finn en tv-serie begge blir glad i. Vi har kost oss mye med Game of Thrones sammen og er akkurat i gang med ny serie. Det blir ikke så mye tv-tid på oss, så når vi først synker ned i sofaen sammen, koser vi oss skikkelig.

Har man tid til en skikkelig kjærestedate utenfor huset, er det selvfølgelig også å foretrekke. Men vi prøver for det meste å gjøre ting som passer inn i en travel hverdag, uten at vi må sette bort barn, få tak i barnevakt og hele bøtteballetten.

Har du noen «guilty pleasures»?
Japp. For tiden er det å rydde kjøkkenet etter at barna er lagt, samtidig som jeg spiller nettpoker på Macen og hører på ABBA på anlegget. Kjempehøyt. Digger ABBA.

Hei bloggen

Du blogger om livet som pappa på pappahjerte.blogg.no, kan du legge ved linker til noen av innleggene dine?

Jeg glemte å elske deg

Når du sover

Mr. Handyman slår til igjen

Kjære bedriten hundeeier

Hårete rykter på nett

Blogger du på fulltid eller jobber du ved siden av?
Har blogget fulltid i snart 5 år, og er vel den eneste mannen i Norge som gjør det J

Tips

Tips til gode serier?
Game of Thrones
Breaking Bad
Arrested Development
Narcos

Tips til gode podcaster?
Gjesterommet
Ante Up Poker Magazine
Coffee Break Spanish

Tips til gode bøker?
Pappahjerte x-)
Havets Katedral
Shantaram
Pelsjegerliv

Tips til gode blogger?
Kona til
Supporterfrue
Desirèe Andersen

Instagramprofil du ofte titter innom?
Følger stort sett bare med på tøysekontoer med fulle folk og idioter som gjør idiotiske ting. I det siste har jeg også blitt veldig glad i ”Ting som ser sykt kristne ut”.

Forslag til en rask barnevennlig middag:
Kjøttdeig og spagetti med dampet brokkoli og gulrot. Sunt nok, raskt og godt.

Din beste oppskrift:
Utsøkt torsk på en seng av nydelig potet- og hvitløkspuré med hjemmelaget urtesmør og granatepler.

Har familien din noen hyggelige tradisjoner?
Ingen spesielle tradisjoner, utover at alle plukker av svoren på ribba så fort den kommer ut av ovnen. Så da gjelder det å være rask om man skal sikre seg en godbit før de forsvinner. Som betyr at når ribba kommer på bordet, er den allerede ribba for svor. Som egentlig bare er en utrolig teit tradisjon. Men det er vår greie da, hihi.

Har du noen tips til reisemål med barn?
Det blir veldig individuelt, men ikke reis til Thailand bare fordi du tror alle andre gjør det. Reis et sted som er innenfor din komfortzone hva gjelder reisetid etc. Vi har kost oss veldig med turer til mine foreldres feriehus i Spania, men det må passe. Har man en urolig 2-åring er kanskje ikke 5 timer på fly noe man nødvendigvis trakter etter. Da er det kanskje bedre å ta sommeren på hytta hjemme og heller reise neste år. Det finnes veldig mye fint å gjøre og se i Norge også, og med et laaaangstrakt land kan man reise enten kort eller langt, alt ettersom.

Beste ”småbarnshack”:
Tacoklypa!

Andre ting du tenker at andre småbarnsforeldre kan like å lese om?
Jeg synes alle småbarnsforeldre bør søke opp COS-kurs. Dette er fantastiske kurs jeg mener burde vært obligatoriske for alle småbarnsforeldre. Vi lærte så mye av det kurset og det ga så utrolig mye igjen til både oss og barna. Anbefaler alle, uansett om barna er nyfødt eller skolealder, å ta et COS-kurs. Det kommer du garantert ikke til å angre på.

Les om andre småbarnsforeldre her. Følg Peter på instagram her.

Legg igjen en kommentar