Småbarnsforeldre forteller

Michelle

Michelle er 33 år, er samboer med Tommy og har tvillingene Leah og Leander på 4,5 år og Mille på 2,5 år. Hun jobber som sykepleier og bor på Sørås i Bergen. Her får du blant annet oppskriften på en fantastisk god kyllingsuppe, tips til enkle hverdagsmiddager som barna liker og en 30 dagers treningsutfordring.

Hverdagsliv

Hvordan er en typisk morgen hos dere?
Dersom jeg begynner tidlig på jobb (06.45) må jeg stå opp k. 05.00 og da er det Tommy som tar seg av barna og leverer i barnehagen. Da har jeg som regel lagt frem klærne til barna kvelden før. Barna våkner mellom kl. 06.00 og 07.30, det varierer. Der får sunn og variert frokost i barnehagen.

Hvordan fordeler dere levering og henting i barnehage og på skolen?
Dersom jeg har fri eller begynner litt senere på jobb, leverer jeg. Det er stort sett jeg som henter, menca. en gang i uken jobber jeg til 17.30, og da henter Tommy. Besteforeldre på begge sider er også behjelpelig med henting.

Hvem er hjemme med syke barn:
Vi har vært heldig og hatt veldig lite sykdom, men bank i bordet, har jinxet dette før.
Tommy er selvstendig næringsdrivende, så da blir det som oftest jeg som er hjemme. Besteforeldrene stiller også opp ved behov.

Middag?
Det er stort sett jeg som lager middag og vi spiser en gang mellom kl. 16 og 17.Må innrømme at maten har blitt vesentlig enklere/kjedeligere etter at vi fikk barn. Dersom vi ikke tar hensyn til barnas ønsker, lager vi gjerne en god kyllingsuppe eller en salat med biff eller kylling.Vi er dessverre ikke flinke nok til å ha fisk til middag, og har planer om å skjerpe oss litt på den fronten. Barna får varmmat i barnehagen to ganger i uken, hvor ett av de måltidene inneholder fisk i en eller annen form, så har ikke så dårlig samvittighet for det.

Favoritter hos barna er:
Tomatsuppe med makaroni og egg
Blomkålsuppe m/kjøttboller eller bacon
Spagetti
Taco
Fiskekaker i pita med salat kanskje!
Hjemmelaget pizza (stort sett hver fredag)
Barna har også alltid vært glad i grønnsaker, men de to eldste har blitt litt mindre flinke til å spise det den siste tiden.

Hva gjør dere mellom henting i barnehagen/skole og legging?
Ettermiddagene kan fort bli ganske kjipe og kaotiske med tre små som sloss om oppmerksomheten. Da er det om å gjøre å finne på noe. Aller helst skulle vi gått ut, men det blir ikke så mye av det på denne tiden av året.

Barna pusler, perler, tegner og ser på barne-TV. Jentene leker innimellom fint sammen med dukker og Leander er glad i Lego.Det aller gøyeste alle tre vet er nok å rote!! Alle lekene strøs utover, men de blir ikke lekt noe særlig med.De liker godt å besøke andre på ettermiddager når det lar seg gjøre: Ikke fordi de da roter der istedenfor altså, de er så mye «snillere» når vi ikke er hjemme.

Onsdager går Leah og Leander på idrettsskole. Da følger en av oss dem og den andre tar seg av Mille. Men hun liker godt å være med å følge de, så innimellom er hun med på det, slik at en av oss kan ta en treningsøkt. Barna legger seg mellom kl. 19 og 20.

Hvordan fordeler dere husarbeid? Har dere hjelp?
Vi har ikke hjelp til husarbeid.Jeg jobber 80 prosent, for å ha en dag i uken i til å få unna husarbeid. Men det må jo uansett gjøres noe hver eneste dag, og det blir som oftest gjort etter at barna er lagt!

Tommy bidrar selvfølgelig, men han tar seg av alt annet som har med oppussing/bygging etc., og det blir jo litt av det når vi har hus fra 60-tallet.

Hva stresser deg mest i hverdagen og hvordan håndterer du det?
Føler ikke at jeg stresser så mye, men blir stresset når hele ettermiddagen går med til sutring og grining. Eller dersom jeg finner på å ta med meg alle tre alene på Lagunen en lørdag, og skal holde kontroll på alle tre som fyker rundt og vil forskjellige ting.Beste tips for håndtering er vel å beholde roen, stress er sjeldent bra for noe.

Jobb

Jeg jobber dagtid på kirurgisk poliklinikk med vakter som varierer, er stort sett ferdig mellom kl. 14.30 og 15.30, men en gang i uken jobber jeg til kl. 17.30. I tillegg jobber jeg hver fjerde helg på en annen avdeling på sykehuset. Jeg byttet til en jobb med mindre turnus etter at jeg fikk barn og tar ikke på meg like mange ekstravakter.

Med barna

Hva er det gøyeste du gjør sammen med barna?
Det gøyeste jeg gjør med barna er å gå tur i naturen. Dersom jeg går tur med kun ett av barna blir det litt ekstra kvalitetstid. Vi tar gjerne med mat og drikke. Jeg ønsker å gjøre turer til en positiv opplevelse for barna. Noen ganger har vi gått opp på Ulriken (høyt fjell i Bergen), noe barna faktisk har likt veldig godt. Det hjelper nok på motivasjonen at var har hatt med sjokolade og godteri, og gjerne tatt Ulriksbanen ned igjen som en belønning.

Hva er det kjedeligste du gjør sammen med barna?
Det kjedeligste er når vi skal noe litt senere på dagen som de gleder seg til, men våkner før syv og begynner å mase om når vi skal gå!

Hva skulle du gjerne gjort mer sammen med barna?
Jeg skulle gjerne involvert dem mer i matlagingen. De liker godt å være med på å bake, noen litt mer utholdende enn andre.

Hvordan er en barnebursdag hos dere?
Vi har bare arrangert en barnebursdag med barnehagen, fordi det er vanlig å begynne med det når de fyller 4 år. De går på avdeling med barn fra 0-6 år, så vi inviterer de som er på samme årskull. Vi hadde det hjemme med pizzasnurrer, pølsehorn, kake og godtepose. Barna fikk leke fritt. Siden alle tre har bursdag samme dag i juni (Mille ble født på toårsdagen til tvillingene) kan vi som regel være ute også.Ellers har vi hatt barnebursdag med venner siden de var 1 år, det gjøres på noenlunde samme måte!

Egentid

Hvor mye egentid har du og hva fyller du egentiden din med?
Det blir dessverre ikke så veldig mye egentid. Jeg er med i to «klubbgjenger», så 1-2 ganger i måneden er jeg på klubb og det setter jeg stor pris på. Skulle gjerne truffet venninner enda mer.Når vi har barnevakt og egentid sammen blir det ofte kino, restaurant eller en tur sammen. Vi har vært mindre flinke til det etter at vi fikk tredjemann.

Får du presset trening inn i hverdagen? Hva trener du evt.?
Jeg har vært altfor lite flink til å trene. Har gått en del tur, men ikke trent på samme måte som jeg gjorde før. Har manglet energi til å komme i gang. I år er det store nyttårsforsettet å trene mer.

Jeg har meldt meg ut av Sats, så i første omgang blir det løpeturer, fjellturer og litt enkel styrketrening hjemme. Jeg har akkurat hatt en kjernemuskulatur challenge sammen med noen venninner . Det hjelper å ha noe sånt som motiverer – se bilde med øvelsene nederst på siden. Jeg tenker å melde meg inn på Sats igjen når de åpner i Lagunen, som er like i nærheten av oss.I fjor syklet jeg til og fra jobb fra etter påske og ut september. Planen er å sette i gang med det igjen når våren melder sin ankomst

Har du noen «guilty pleasures»?
Alt som er søtt. Jeg elsket også Skam.

Gjester til middag, hva serverer dere?
Det varierer hva som blir servertalt fra hjemmelaget pizza (gjerne italiensk som stekes på pizzastein), taco- eller kyllingsuppe og tapas.

Tips

Tips til gode podcaster?
Har ikke hørt noe særlig på podcaster, liker ikke å ha på headsett/ørepropper.

Tips til gode bloggerr?
Trinesmatblogg.no og frutimian.no. Bruker også Pinterest en del for inspirasjon og tips.

Tips til gode serier?
Bodyguard

Lykkeland

The thunnel (basert på broen)

Heimebane.

Din beste oppskrift:
Kyllingsuppe: (ca 3-4 porsjoner)
5 dl vann
1 hønsebuljong terning
1 boks lett creme fraiche
2 ss garamasala krydder (santamaria)
1 ss karri krydder
1 boks mais
1 paprika
1 purre

1 gul løk

2 kyllingfileter
Du kan også ha i litt rød currypaste dersom du vil ha litt mer smak.

Brød (gjerne nan) eller ris

Slik gjør du:

  1. Kutt kyllingen opp i biter og mariner den i litt av krydderet.
  2. Skjær løk og purre i biter og stek det blankt i en kasserolle i litt olje.
  3. Skjær paprika i biter og ha det oppi med løken.
  4. Ha resten av ingrediensene (utenom kyllingen) i kasserollen og la det koke i mellom 15 og 20 minutter.
  5. Stek kyllingen og ha den i suppen.

Jeg elsker også kanelbollene fra trines matblogg

Har du noen tips til reisemål med barn?
Danmark, der er det mange gøye fornøyelsesparker man kan besøke, for eksempel Djurs sommerland og Legoland. Geilo om sommeren er også kjekt, med geitekillinger og lekeplass på Geilojordet og ikke langt til Langedrag. Vi har også leid hus med familien på Kreta og på Gran Canaria. Det var veldig greit å kunne legge barna og ha litt voksentid sammen på kveldene. Vi har ikke forsøkt familiehotell enda, men det skal vi til sommeren.

Les om andre småbarnsforeldre her

Legg igjen en kommentar