Barnebursdag,  Instagram,  Mat

Asiatiske fristelser

Elisabeth, eller TuTu, fra AltAsiatisk har skrevet nok et gjesteinnlegg for Enklere Småbarnsliv med s. Hun driver den asiatiske matbloggen Alt Asiatiatisk, hvor hun deler mange nydelige oppskrifter hver uke, samt step-by-step videoer av hvordan det gjøres på @alt_asiatisk.

I dag tenkte jeg å tipse dere om gode og spennende søtsaker til barnebursdager, som jeg tror både kan være underholdende for voksne å lage, men også super artig for barna å smake på nye smaker:

Mochi Ice Cream

Jeg må nesten bare starte med en av mine mest populære oppskrifter fra 2019: Mochi Ice Cream. Her er det kun fantasien som setter grenser, og du kan fylle disse populære mochiene med hvilken som helst smak du ønsker. En unik og spennende måte å servere iskrem på. 

Koreanske Donuts Med Sukker Og Kanel: 
Hva med noen super sprø donuts på utisden, men myke og luftige på innsiden? Disse går alltid fort unna når jeg lager dem her hjemme, og er super populære både blant store og små! Like gode selvom de er varme eller kalde!


Saftig Sjokoladekake Med Sjokoladekrem: 
Sjokoladekake var alltid en del av barnebursdagene jeg deltok i som liten, og ingenting slår en saftig bunn med en deilig glasur. Selvom denne ikke er asiatisk, må den likevel være med på denne lista 🙂 Denne kan også lages i en stor langpanne med masse strøssel eller godteri på toppen. 


Asiatiske Sukkerglaserte Jordbær: 
Sukkerglaserte frukt er en populær street snacks du ofte finner i Asia. Oftest finner du en variant av ulike frukt på grillpinner, som kan være alt fra jordbær, druer, ananas osv. Super stas for barna når fruktene glinser ekstra.


Mochi Brownies

Brownies er en annen stor favoritt her hjemme og på bursdager. Er du blant de som syns at brownies kan være litt for tung, søt og mektig? Disse som er laget med glutinous rice powder er smaksmessig helt lik som en vanlig brownies, men mye lettere og luftigere i konistensen!

Vanilje Muffins Med Kokos Smørkrem Og Candy Cane: 
Disse vanilje muffinsene er min mors favoritt, og hun sier ofte hvor mye de minner henne om de man får kjøpt i Vietnam. Sammen med enten litt glasur eller en nydelig smørkrem og strøssel, går disse alttid fort unna blant småbarna på familiefester


Håper dere finner litt inspirasjon fra disse oppskriftene 🙂 
Klem TuTu

Legg igjen en kommentar