Gøy for og med barn

Trolldeig

Trolldeig er den ultimate søndagsaktivitet.Hvorfor? De fleste har ingrediensene hjemme: mel, salt og vann. Og barna DIGGER det. 

Du trenger: Mel, vann, salt og diverse remedier som kjevle, pepperkakeformer og hvitløkspresse. 

Slik gjør du: Lag trolldeig ved å blande to deler mel, en del vann og en del salt. Ha mel og salt i en bolle og hell vannet i gradvis. Rør til du får en smidig deig. Du kan også dele deigen i ulike deler og farge dem med konditorfarge.

Du kan bruke kjevle til å lage flate ting og presse ut figurer ved hjelp av pepperkakeformer, hvitløkpressen lager flott hår og knapper av metall, de tåler ovnen, blir fine øyne. De ulike trolldeigdelene kan du lime sammen ved å rispe litt i kontaktpunktene og bruke pittelitt vann som lim. 

Du kan for eksempel lage telysestaker, små rammer, figurer, juletrepynt, håndtak til kommoden, små hus, en liten by eller dørskilt. Lag en skål ved å kjevle trolldeigen flat og legge den over en ildfast skål som ligger med bunnen opp på bakepapiret, form deigen rundt og skjær av overflødig deig. 

Dersom kunstverket ditt skal henge, husk å lage hull eller å stikke inn en binders før du steker mesterverket.

De ferdige figurene stekes i ovnen på 130 grader på bakepapir til de er harde etter 2- 16 timer, jo tykkere figurene er, jo lengre tid tar det. Etter steking kan figurene males. 

Mer gøy med barn finner du her.

Se julete trolldeig her.

Sjekk ut silkeleire her.

Legg igjen en kommentar