Gøy for og med barn,  Tradisjon

Julete trolldeig

Du trenger: Mel, salt, vann, pepperkakeformer, sugerør, hyssing og maling.

Slik gjør du: Lag trolldeig ved å blande to deler mel, en del vann og en del salt. Ha mel og salt i en bolle og hell vannet i gradvis. Rør til du får en smidig deig.

Form trolldeigen slik som du ønsker. Figurene over er laget ved å kjevle trolldeigen til den er ca. 0,5 cm tykk og stikke ut figurer med pepperkakeformer. Hullene er laget med et sugerør, se under. Eller hva med å lage en smeltet snømann? Hodet «limer» du på kroppen ved å rispe litt i kontaktpunktene og bruke pittelitt vann som lim.

De ferdige figurene stekes i ovnen på 100-140 grader på bakepapir til de er harde 2- 16 timer – jo tykkere figurene er, jo lengre tid tar det. Etter steking kan de males. Avslutt med lakk for et blankere resultat.

Julete trolldeig

Klikk her for flere forslag til juleverkstedet.

Legg igjen en kommentar