Barnebursdag,  Mat

Skillingsboller/kanelboller i ildfast form

Skillingsboller er bergensk for kanelboller. Disse er skikkelig digge. Nyt!

Du trenger til bolledeig:

  • 1 pakke Møllerens 20 verdens beste boller på 1-2-3
  • 1 pakke gjær
  • 4 dl lunkent vann
  • 100 g smeltet smør
  • Eller lage denne bolleoppskriften

Du trenger til fyll:

  • 90 g romtemperert smør
  • 2 ss kanel
  • 1 egg til pensling

Slik gjør du:

  1. Lag bolledeigen som anvist på pakken. La deigen stå i ca. 10 minutter før du kjevler den ut til et rektangel.
  2. Smør det romtempererte smøret utover bolledeigen og strø på sukker og kanel. Rull deigen sammen som en pølse og skjær den i 12 biter.
  3. Legg litt bakepapir i en ildfast form og legg bollene tett sammen oppi formen.
  4. La bollene heve i 45 minutter under et kjøkkenhåndkle på et lunt sted.
  5. Pensle bollene med et pisket egg. Sett bollene inn i en stekeovn på 250 grader. Når du har satt bollene inn i ovnen skrur du ned til 200 grader. Stek bollene i 30-35 minutter. Etter 15 minutter legger du litt aluminiumsfolie over bollene slik at de ikke blir svidd.

Flere tips til barnebursdagen finner du her.

Legg igjen en kommentar