Mat

Hveteboller

Du trenger:

Ca. 1000 g hvetemel

5 dl melk, ca. 30 grader

25 g fersk gjær eller ½ pose tørrgjær

175 g sukker

1 ts kardemomme

¼ ts salt

1 egg

150 g smør, romtemperert

1 egg til pensling

Slik gjør du:

  1. Ha alle ingrediensene, med unntak av smøret i en bakebolle. Bruker du fersk gjær, smuldrer du denne oppi. Elt deigen i ca. ti minutter i en kjøkkenmaskin på sakte til middels hastighet.
  2. Tilsett romtemperert smør i skiver og elt deigen i ca. ti minutter til.
  3. Dekk til bakebollen og la deigen heve til ca. dobbel størrelse.
  4. Trill ut ca. 25 boller på et melet underlag. Fordel bollene på to bakepapirkledde stekebrett og dekk dem til med kjøkkenhåndklær. La bollene heve til ca. dobbel størrelse.
  5. Pensle bollene med sammenvispet egg og stek dem på 225 grader i 10- 13 minutter, til bollene er gyllen.
  6. Avkjøl bollene på rist.

Variasjon 1: Fastelavensboller ved å kutte bollene i to, fylle dem med pisket krem tilsatt vaniljekrem og ha litt melis på toppen.

Variasjon 2: Skillingsboller ved å kjevle bolledeigen, ha på smør, sukker og kanel, rull deigen sammen og skjær den i ca. 25 emner.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *