Instagram

Lesernes beste middagstips

For en ukes tid siden spurte jeg leserne mine på Instagram og Facebook om følgende – Hvilke middager går igjen hjemme hos dere? Her har jeg samlet alle innspillene. For de enkleste rettene er fremgangsmåten forklart i listen, for de litt mer tidkrevende kan du trykke på linken for å få opp oppskriften.

Fisk

 • Fiskeboller i
  • Karrisaus – det er ingenting som går like fort ned i familien til Melissa
  • Hvit saus, med gulrøtter og erter
 • Fiskegrateng – enten ferdig eller som en lager selv. Mange småbarnsfamilier har dette på menyen. Gry tipser om å bruke gårsdagens fiskerester i gratengen.
 • Fiskekaker
  • Fiskekaker med pastaskruer, erter og smeltet smør. Randi tipser om å koke pastaen nesten ferdig og tilsett ertene på slutten av koketiden = mindre oppvask.
  • Fiskekaker med makaroni og råkostsalat
 • Fish and chips med søtpotet fries – stek alt i ovnen samtidig, så har du hendene fri om du aksepterer Findus og Hoff, skriver Mia
 • Fiskepinner
  • Med pasta og grønne erter
  • I wrap med grønnsaker og valgfri dressing
  • I grove tortillalefser med drømmelett, salsa og grønnsaker
 • Fiskeburger
 • Laksefilet
  • Med poteter, brokkoli og rømme er en favoritt hos mange
  • Stekt med sitronpepper, servert med fullkornspasta, pesto og kokte grønnsaker
 • Laksepanne med kremet mango chutney.
 • Laksepasta: Pasta tagliatelle md laksebiter og fløtesaus. Har også sjalottløk, hvitløk, sjampinjong og squash i.
 • Laksetaco: Lefser, laks, mango, mango-currydrssing, agurk og salat er et tips fra Lena
 • Laks i pita med mais og annet grønt. Et tips er å «koke» laksen i mikroen – ha den på en tallerken, krydre den og sett den inn i mikroen til den får en matt rosa farge.
 • Hvit fisk i ovn med hvit saus: Ha ønsket mengde hvit fisk i en ildfast form, la over ønskede grønnsaker og topp med hvit saus. Stek på 200 grader i ovnen til fisken er ferdig. Kan krydres med dill og sitron. Server gjerne med kokte poteter.
 • Pai med røkelaks og chevre a la Ida: Ida bruker ferdig paibunn fra Eldorado, prikker og steker først i 10 min på 200 grader .Universalfyll er 1 boks creme fraîche og 5 egg vispet sammen, litt salt og pepper (avhengig av hvor salt andre ingredienser er). Du trenger også 1 pk røkelaks, 3 vårløk. og 1 pk chevre. Hun klipper opp røkelaksen og vårløken i biter og legger dette i den forstekte bunnen, før hun heller over universalfyllet. Så topper hun med biter av chevre, mengde etter smak. Stek på 180 i 40 min, de spiser med salat ved siden av. Men man kan jo i grunn bruke alt mulig som fyll; bacon og brokkoli og kylling med fajitakrydder og squash har jeg også brukt, men rosa fisk og hvit ost er mest poppis i familien til Ida.
 • Regnbueørret a la Sara: Legg en stor, fersk ørretfilet i ovnen – 10 minutter på 180 grader. Server med små grønnsaker for små fingre: Cherrytomater, babygulrøtter, avocado.
 • Soyamarinert laks: Legg 700 g laks i en ildfast form. Bland sammen 1 dl soyasaus, 2 ts sesamolje, 2 ts flytende honning, 2 fedd finhakket hvitløk, 1 ss revet ingefær, ½ lime (saften og revet skall), ½ finhakket chili hvis ganen tillater det. Hell blandingen over laksen og stek dem på 180 grader i ca. 10 minutter. Server med eggenudler, brokkoli og gulrøtter.
 • Torsk med pesto, grønnsaker og pasta

Kjøtt

 • Chili con Carne
 • Corn dogs
 • Fullkornsskruer med hjemmelaget tomatsaus og kjøttdeig. Mari lager tomatsausen slik: Hele hermetiske tomater, gulrot, hvitløk, chili etter familiens gane, olivenolje og rent krydder). Lager du en stor porsjon tomatsaus kan du fryse ned i passelige bokser – så har du hele retten klar på få minutter.
 • Pitabrød med ost, grønnsaker og kyllingfilet eller tackkjøtt.
 • Pasta carbonara: Ida lager den slik: Stek bacon i stekeovnen, kok spaghetti, pisk sammen egg, fløte og revet parmesan og bland alt – så enkelt. I tidklemmen tipser hun om å bruke en tube med baconost og en skvett melk blandet i spaghetti.
 • Lapskaus 1 pakke lapskausgrønnsaker fra frys, 1 pakke smårettbacon, 1 purre, 1 ts fersk eller tørket timian, kjøttbuljong, 4 dl vann, 1 pose potetmospulver, salt og pepper. Stek baconet i en gryte, ha i hakket purre og grønnsakene og la det surre i noen minutter. Hell på vann og buljong og la det småkoke til grønnsakene er møre. Rør inn potetmospulver til ønsket tykkelse. Smak til med salt og pepper. Denne er superrask og god + at du kan bruke alle typer pølser, kjøttkaker og lignende oppi slik at man får brukt opp rester fra kjøleskapet skriver Vilde.
 • Lasagne. Her kan du snike inn masse grønnsaker. Koker du grønnsaker som gulrot og kjører dem til pure i en blender forsvinner du fint inn i sausen. Hvis barne ikke liker hvit saus, kan du prøve mascarponeost, cottage cheese eller Creme Fraiche. Pastaplatene kan byttes ut med speltlomper og spinat. Platene kan også byttes ut med tagliatelle – ha all kjøttdeigen i bunn, legg et godt lag med knust tagliatelle, hvit saus og til slutt litt ost. Du kan ha i rester av opne salasglass og andre tomatting. Lasagne kan fint lages dagen før.
 • Kjøttboller med ovnsbakte gulrøtter og småpoteter
 • Kjøttkaker
 • Kjøttpølser med brun saus og potet. Til de minste kan du mose alt sammen i en tallerken, det er en stor suksess hver gang hjemme hos Linda.
 • Kjøttsuppe
 • Makaroniform: 6 porsjoner makaroni, 600 gram kjøttdeig og 2 pakker Toro spagettisaus. Stek kjøttdeig, kok makaroni og lag sausen. Bland kjøttdeig, makaroni og saus og de blandingen i en ildfast form. Topp med ost og gratiner i ovnen på 200 grader til osten er smeltet. Kristin sier at barna elsker denne og at den en god som restemat til andre dager.
 • Medisterform: Ha en mdisterdeig i en form og stek i ovnen. Server med kokt potet og grønnsaker som barna liker – Therese går for brokkoli og gulrøtter.
 • Piknik-smørje: Kamilla koker pasta (ofte fullkornsmakaroni) og amerikansk grønnsaksblanding i en gryte, og lager ostesaus i en annen gryte (formaggio eller pasta de parma), kutter opp en boks med piknikskinke og blander alt i en smørje
 • Pizza
 • Pølse- og makaronigrateng i ovnen – med grønnsaker i.
 • Reinkjøt, enten kokt eller stekt, med makaronistuing eller potet
 • Sheperds pie
 • Spagetti med kjøttsaus
 • Taco er en gjenganger hos mange
 • Tomatsuppe med pølse og makaroni

Kylling

 • Gryte med ris og kylling: For fire porsjoner koker du fire porsjoner ris i kyllingkraft. Videre steker du 1 finhakket løk og 3 stk revet gulrot i litt smør i noen minutter i en stor gryte. Skjær 600 g kylling i biter og ha i gryten – stek til kyllingen er gjennomstekt. Rør inn den kokte risen.  Rør inn 50-100 g revet parmesan og smak til med salt og pepper. 
 • Kylling med kremet kyllingsaus: Ragnhild bruker Rett i koppen kremet kyllingsuppe fra Toro til kylling og søtpotet.  
 • Risotto med kylling
 • Wok med kylling (eller laks), grønnsaker og fullkornsnudler. Benedicte lager en barnevariant med soyasaus og en karrivariant.

Vegetar

 • Fagottoni – Pastaputer fylt med tomat og mozzarella, med finhakket tomat pesto og parmesan
 • Hulkenpasta – Pasta med grønn saus av erter. Marie lager sausen ved å koke erter i kyllingkraft. Når ertene er kokt tar hun ut 1/3 av ertene som hun bruker som garnityr. I kasserollen med erter tilsetter hun smør og parmesan før hun kjører den jevn med stavmikser. 
 • Linsegryte:  Stek en finhallet løk og 3 fedd hvitløk til den er blank. Tilsett ca. 3 ts rød curry paste og bland det godt med løken. Tilsett 400 ml hermetiske tomater, 250 ml kokosmelk, 1 ss eller 1 terning buljong, 350 g røde linser, 2-4 never kakket spinat. Server med en klatt rømme i og gjerne litt hvitløksbrød.
 • Lumpe med masse forskjellig digg – alle fyller med det de liker. Enkelt og greit.
 • Mild indisk vegetargryte
 • Omelett – det kan varieres i det uendelige
 • Tiktokpasta med tomat og feta «Baked Feta Pasta». 
 • Tomatsuppe med masse grønnsaker og linser lurt oppi og kjøttboller med litt futt i – makaroni i en egen gryte. 
 • Pannekaker
  • Linsepannekaker: Kjør 175 g valgfrie linser i en blender og tilsett 6 dl melk, 2 egg, 300 g mel, 2 ss sukker og 1 ts salt. Pannekaker kan varieres 
  • Rosa pannekaker – tilsett en kokt rødbete
  • Hulkenpannekaker – 3 store never tilsett spinat
 • Pasta med pesto – alle i familien til Lena elsker dette og det er enkelt å slenge sammen.
 • Pizza med potetlefser som bunn: Ha ketsjup eller valgfri saus (som pesto eller kremost) og valgfri topping på – stek på 225 grader i 5-7 min. Perfekt som pizzaverksted som barna kan være med på å lage skriver Melissa. 
 • Risengrynsgrøt
 • Vegetarlasagne
 • Vegetarpizza

Legg igjen en kommentar