Instagram

Skap restaurantfølelsen hjemme med god hjelp fra Sara og Klaus Døscher

Kjenner du på savnet etter digge restaurantbesøk hvor alt bare stemmer? Atmosfæren, maten OG vinen?

Sara og Klaus hjelper oss langt på vei. De deler nemlig to ulike nydelige retter med oss, og ikke nok med det – Sara har håndplukket viner som passer perfekt til disse rettene, slik at du kan skape restaurantfølelsen hjemme. Dette er helt perfekt når man må være hjemme på grunn av sovende barn og når mange restauranter i tillegg har stengt/ikke serverer vin.

Jeg spurte akkurat Sara og Klaus om tips til dette, fordi de sammen har skrevet en av mine favorittbøker – Mat og vin til folket. Boken inneholder 52 retter og tips til hvilken vin man bør drikke til – 52 magiske kombinasjoner. For når man treffer på kombinasjonen mat og vin, ja da blir det skikkelig digg. Og for å treffe blink her trenger jeg hjelp!   

Rettene dere her får tilgang til er sopprisotto med parmesan og pasta vongole. I tillegg til å få oppskriftene og tips til vinstil – har Sara også plukket ut konkrete viner til hver rett – spesielt til dere kjære lesere.

Sara har også blant annet den fantastiske podcasten Fredagstipset hvor hun lærer deg om ulike viner og kommer med tips til digge viner du kan test ut, og samt hva du kan spise til, hver uke. Følg henne på Instagram her @saradoscher. Sjekk også ut vinbøkene hennes, perfekt for deg som vil lære litt om vin.

Spesifikke vintips: 

Sopprisotto med parmesan: Nebbiolo: OMA Langhe Nebbiolo 2018 (1824701) og/eller Champagne: Gonet-Medeville Premier Cru Blanc de Noirs Brut (6693501)

Pasta vongole: Assyrtiko by Gaia Wild Ferment 2019 (9869201): Denne er ikke i basis, men finnes på mange pol! Hvis du ikke finner gresk tørr hvitvin på assyrtico-druen, anbefaler jeg å gå for en god alvarinho, enten fra Portugal eller Uruguay. 

Den magiske boken
mat og vin til folket

Mer datenight finner du her.

Legg igjen en kommentar