Instagram

Fastelavnsboller med lemon curd

Jeg har sitrondilla for tiden med disse nydelige Amalfi-sitronene som har antatt butikkene. Disse fastelavnsbollene kombinerer søtt og surt på en perfekt måte, og må rett og slett testes. Du kan velge hvilke bolleoppskrift du vil bruke og om du lager lemon curl fra bunnen av eller kjøper den ferdig.

Du trenger: Boller, lemon curd, vaniljekrem, kremfløte og melis.

Slik gjør du:

  • Bak bollene
  • Lag lemon curd (eller bruk ferdig)
  • Krem: Visp krem, bland i vaniljekrem og lemon curd.
  • Del bollene i to og smør lemon curd på begge delene. Ha kremen på bunnen og legg på toppen. Strø litt melis på toppen.

Lemon curd

Du trenger:

  1. 1 dl sitronsaft
  2. 1 ts finrevet sitronskall
  3. 150 g smør
  4. 250 g sukker
  5. 4 egg

Slik gjør du:

  • Press sitroner til du har 1 dl – ca. 2,5 sitroner.
  • Ha sitronsaft, sitronskall smør og sukker i en liten kjele. Sett den litte kjelen i en større kjele med vann som småkoker. Varm opp mens du rører til sukker og smør har smeltet.
  • Rør inn eggene og fortsett med å røre til kremen blir passe tykk.
  • Holder seg i tre uker i kjøleskap i tett emballasje.

Boller

Det finnes et hav av bolleoppskriften der ute. Du kan bruke ferdige boller fra butikken, «Boller på 123» pose, eller en av disse oppskriftene:

Hveteboller

Glutenfrie boller fra Pappa uten gluten

Eltefrie boller fra @matpaabordet

Mer fastelavn her.

Legg igjen en kommentar