Instagram

17. mai brød

Skal du først bake til 17. mai tar det bare fem minutter ekstra å dekorere det som på bildet.

Du trenger: Hjemmebakt ustekt brød (gjerne loff – se oppskrift nederst), paprika, blåbær, basilikum og tomat.

Slik gjør du: Skjær fire firkanter ut av paprikaen og små biter av blåbær til flagget. Stikk bitene forsiktig nedi brødet slik at det blir et flagg som på bildet. Pynt ellers med basilikum og tomat. Stek brødet som vanlig.

Unnis rudstykker eller loff

  • 15 dl mel
  • 1 pk tørrgjær
  • 2 ts salt
  • 4 ss smeltet smør
  • 6 dl vann
  • Bland alle ingrediensene i en hurtigmikser til deigen blir glatt.
  • Brød: Ha deigen i en bakepapirkledd brødform og la det heve i en pose til dobbel størrelse. Stekes i ca. 30 minutter på 200 grader.
  • Rundstykker: Heves i bakebollen inne i en pose i ca. 1 time, rull ca. 16 rundstykker og etterhev i ca. 1 time. Stekes i ca. 10 minutter på 225 grader

Mer 17. mai her.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *