Mat

Grove vafler i matboksen?

Grove vafler er perfekte i matpakken til barna. Jeg steker opp en hel haug når jeg først er i gang, smører på dem med for eksempel smør og syltetøy, og fryser dem ned i porsjonspakker. 

Kvelden før de skal nytes tar jeg dem opp fra frysen, legger dem i matboksen og legger matboksen i kjøleskapet til neste morgen.

I dag hadde jeg fem godt modne bananer, en slant med fløte, en rest med rømme og litt havremelk i potten i tillegg til det vanlige. Det er en av de geniale tingene med vafler, at du kan få brukt opp mye av det du har for hånden. Forøvrig fulgte jeg (nesten) oppskriften under. Ønsker dere en fortsatt fin søndag!

Tips: Skal du skaffe deg vaffeljern går det (merkelig nok) dobbelt så fort med et dobbelt jern.

Grove vafler:

150 g hvetemel

100 g sammalt hvetemel, grovmalt

60 gram lettkokte havregryn

1 ts bakepulver

½ ts salt

5 dl melk

1 dl smeltet smør

3 egg

Flere tips til matpakken finner du her.

Legg igjen en kommentar