Tradisjon

Rampenissen – en magisk julekalender

(Inneholder produktplassering av egen bok)

På søndag flytter rampenissen inn til oss igjen. Dette er en magisk adventskalender uten mange unødvendige ting. Fortell barna at rampenissen vil gjøre rampestreker i hjemme hos dere i hele adventsperioden, slik at barnet hver morgen er spent på hva rampenissen har funnet på i løpet av natten. 

Rampenissen kan noen dager ha skrevet små lapper til barnet om aktiviteter familien skal gjøre sammen den aktuelle ettermiddagen. Eksempler på slike aktiviteter er:

Se julefilm og spise popcorn
Dra på biblioteket og låne en bok
Lage julegaver/julepynt/julekort
Bake pepperkaker/pepperkakehus/kakemenn
Dra på julemarked
Spise is etter middag
Drikke kakao
Spille spill
Lage juleteater
Gå på skøyter/ski/ake

Rampenisser selger de blant annet på Europris, Nille og Rusta. Her kan man også kjøpe diverse utstyr, som for eksempel en liten dør, postkasse og juletre. Elf on the shelf er den amerikanske versjonen av rampenissen. Her får du forslag til sprell som rampenissmn kan finne på:

Rampenissen får du inn i ballongen på følgende måte: En voksen person strekker ut blåsetuten til ballongen, mens en annen presser rampenissen nedi med rumpen først. Når rampenissen er helt nedi ballongen blåser du den opp.

Klikk her for strikkeoppskrift til rampenissen.

Sjekk også ut denne snakkende rampenissen.

Mer julekos her.

2 Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *