Barnebursdag,  Mat

Skillingsboller med strøssel

Visste du at kanelbolle er skillingsbolle på bergensk?

For å lage disse fargerike bollene trenger du:
Ca. 1000 g hvetemel
5 dl melk, ca. 30 grader
25 g fersk gjær eller ½ pose tørrgjær
175 g sukker
1 ts kardemomme
¼ ts salt
1 egg
150 g smør, romtemperert

Fyll:
Smør
Sukker
Kanel
Strøssel

1 egg til pensling

Slik gjør du:

  1. Ha alle ingrediensene, med unntak av smøret i en bakebolle. Bruker du fersk gjær, smuldrer du denne oppi. Elt deigen i ca. ti minutter i en kjøkkenmaskin på sakte til middels hastighet.
  2. Tilsett romtemperert smør i skiver og elt deigen i ca. ti minutter til.
  3. Dekk til bakebollen og la deigen heve til ca. dobbel størrelse.
  4. Kjevle ut bolledeigen til et stort rektangel, ha på smør, sukker, kanel og strøssel, rull deigen sammen og skjær den i ca. 25 emner.
  5. Fordel bollene på to bakepapirkledde stekebrett og dekk dem til med kjøkkenhåndklær. La bollene heve til ca. dobbel størrelse.
  6. Pensle bollene med sammenvispet egg og stek dem på 225 grader i 10- 13 minutter, til bollene er gyllen.
  7. Avkjøl bollene på rist.

Tips: For en enklere variant – gå for en 1-2-3 bollevariant og hopp rett til steg 4.

Mer barnebursdag her.

Legg igjen en kommentar