Mat

Gjesteinnlegg – Alt asiatisk

«Alt asiatisk» er en relativt nyoppstartet matblogg med nydelige oppskrifter fra det asiatiske kjøkkenet. TuTu, som driver bloggen, har skrevet et gjesteinnlegg  på enkleresmabarnsliv.no i dag hvor du får vite litt om henne, samt linker til noen av hennes beste oppskrifter.

Først vil jeg takke Enkleresmabarnsliv.no, for denne fine muligheten til å fortelle litt mer om meg selv. For dere som ikke kjenner til bloggen min, heter jeg TuTu, og driver den asiatiske matbloggen “Alt Asiatisk”.

Jeg er 24 år, og er født og oppvokst i Norge. Med foreldre som kommer fra Vietnam, har jeg vært så heldig å ha en mor med et stort hjerte for matlaging. Ingenting slår det å komme hjem til en varm bolle med Pho eller mamma sine super crunchy Banh Xeo (vietnamesiske pannekaker). Hun elsker å stå på kjøkkenet, hvor hun alltid har skrevet sine oppskrifter ned i den “blå-boka”, som jeg pleide å kalle den for da jeg var liten. En av mine store drømmer i barndommen var at mamma skulle fylle ut hele boka med oppskrifter en dag, slik at jeg kunne publisere den for henne da jeg ble stor.

Jeg har holdt på med @altasiatisk i snart to måneder og dere finner mange av mamma sine oppskrifter på bloggen. I tillegg har jeg også delt matoppskrifter fra andre asiatiske land som f.eks. Kina, Thailand, Japan, Filippinene og Sør-Korea. Jeg er opptatt av å vise at ekte asiatisk mat ikke er like vanskelig eller tidskrevende som mange kanskje tror. Har du de riktig ingrediensene, kan du også få de samme smaksopplevelsene som du har hatt fra reiser eller restaurantbesøk, på ditt eget kjøkken. På bloggen min finner du grundige step-by-step fremgangsmåter, og oppskrifter som er nøye testet ut før deling.

Det har vært utrolig mange hyggelige tilbakemeldinger på veien, og jeg er takknemlig for alle muligheter og fine ord jeg har mottatt underveis gjennom både bloggen og sosiale medier. Jeg deler mange oppskrifter som passer godt til småbarnsfamilier, i tillegg til oppskrifter som er enkle og raske å lage i en travel hverdag.

Oppskrifter jeg gjerne vil dele med dere:

Vietnamesiske vårruller
Crispy duck
Wonton dumplings
Biff og brokkoli
Sashimi salat med ponzu-saus
Vafler med pandan og kokosmelk

 

3 Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.