Gøy for og med barn

Dekorer egg

Du trenger: Egg, nål, vann og ønsket dekor.

Slik gjør du: Tøm egget ved å lage et lite hull på toppen med en nål og et litt større i bunnen og blås ut innholdet ved å blåse luft inn i toppen. Hell lunkent vann inn i hullet til egget er halvfullt, tett til hullet med tommelen og rist godt.  Gjenta dette noen ganger til egget er rent inni. Du kan feste tråd i egget ved å knyte en tråd rundt en brukket tannstikker som du stikker nedi egget, da vil tannstikkeren feste seg på tvers.

Forslag til dekor

Fjær: Hold fjæren inntil egget og mal over det med litt ”Decoupage finish” eller eggehvite slik at fjæren fester seg

Garn: Begynn på toppen av egget og fest garnet med litt lim. Beveg deg nedover egget, først litt lim, deretter surrer du på garnet rundt egget.

Glitter: Mal egget med lim og dypp det i glitter.  Du kan også klippe ut figurer eller rundinger i dobbelsidig tape, ha dem på egget og dypp det i glitter.

Male: Dersom du skal male egget kan det være lettere om du trer egget inn på en tynn pinne, eksempelvis et grillspyd. Fest en gummistrikk litt nedenfor spissen slik at spydet ikke går igjennom egget på toppen og stikk pinnen ned i en eggekartong – nå kan du male uten å måtte holde på egget.

Marmorerte egg: Du kan enten bruke neglelakk eller barberskum med maling i.

Bruker du neglelagg har du litt vann i en liten skål, drypper noen dråper med neglelakk i skålen (gjerne i ulike farger) og fordeler neglelakken rundt i vannet med en gaffel. Dra egget gjennom vannet slik at neglelakken fester seg.

Bruker du barberskum har du litt barberskum i vasken eller i en bolle. Fordel litt maling i skummet og rull egget i skummet. Legg egget tilside og la skummet trekke i ca. 20 minutter før du vasker av skummet forsiktig. Malingen henger bedre om eggene får trekke i litt eddik i ti minutter først.

Serviett: Separer de to arkene på servietten. Riv ut motivet du ønsker og legg det utenpå egget. Du kan dekke hele egget eller kun en del av det. Mal over serviettbiten med litt eggehvite eller litt ”Decoupage finish”.

Tatovering: Klipp ut leketatoveringen og klistre den på egget. Fukt baksiden med en våt bomullsdott slik at tatoveringen går over på egget.

Wasitape: Dekorer egget med wasitape.

Du kan også dekorere med for eksempel akvarellmaling, knapper, garn, perler eller gamle smykker.

 

2 Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.