Barnebursdag

Sjørøverfest

Joakim tipset om sjørøverfest for noen uker siden. Her er hans tips:

Sist hadde vi sjørøverfest hjemme, med hele avdelingen i barnehagen. Barna fikk utdelt sjørøverhatt (type papir), lapp til øye og gullpenger. Vi satt opp en liten kiosk hvor barna kunne kjøpe det de ville ha, en hotdog og en kopp med saft kostet to gullpenger.

Vi hadde også samlet inn en haug med steiner vi fant ute og kjøpte en gullspray fra en hobbybutikk. Disse ble gjemt rundt omkring i huset, og barna skulle gå på skattejakt. Når alle gullklumpene var funnet, kunne barna bytte disse inn mot en stor skattekiste. Til barnas store glede var skattekisten fulgt med hver sin godtepose! Mye moro – for en billig penge!

Gullsteiner

Gullsteinene kan i seg selv bli flere aktiviteter for barna forut for festen. En dag utendørs for å samle alle steinene og en dag hjemme i en badebalje hvor steinene vaskes. Steinene må være helt tørre før de sprayes. Dersom du vil spraye dem samme dag som du vasker dem kan de tørkes i stekeovnen på 180 grader varmluft. Legg steinene på et underlag som som eksempel en gammel avis og spray dem med gullsprayen utendørs.

Andre tips til sjørøverfesten

Barna kan kle seg ut med skaut på hodet og øyelapp. Øyelappen kan de for eksempel få dekorere selv i besøket. Bordet kan pyntes med en skattekiste, gullmynter, gullsteiner og edelstener i plast. La barna fiske etter papptallerkenene sine før maten, server sjørøverhotdog og gå på skattejakt.

Søker du på ”pirate birthday party” på Pintrest kommer det opp inspirasjon i massevis.

Flere tips til barnebursdagen finner du her.

Legg igjen en kommentar