Barnebursdag

Bursdagskake på 5 minutter

Denne bursdagskaken kan lages på tre ulike måter, alt etter hvor mye tid du vil legge i den. Barna kommer til å digge den uansett.

Versjon 1:

Kjøp en ferdig sjokoladelangpannekake fra frysedisken til for eksempel Rema 1000 (den vet jeg at er god), la den tine i 60 minutter, strø smågodt over kaken og plasser noen rengjorte plastdyr på den som pynt. Dersom du vil oppgradere kaken litt ekstra kan du smøre på et ekstra lag med glasur, enten den i versjon 2 eller versjon 3 under.

Versjon 2:

Lag Toro sin sjokoladelangpannekake fra pose, ha på Toros sjokoladeglasur til langpanne, strø smågodt over den og plasser noen rengjorte plastdyr på den som pynt. Det geniale med Toro sin langpannekake er at den er naturlig glutenfri, det vil si at den er glutenfri uten at det går på bekostning av smak.  Så dersom det kommer noen som ikke tåler gluten er dette et flott alternativ. Dersom du vil oppgradere kaken kan du ha et egg og 3 ss med rømme i deigen, samt pynte dem med glasuren under versjon 3 under.

Versjon 3:

Lag langpannekake og glasur fra bunnen av.

Du trenger til kaken:
5 romtempererte egg
270 g sukker
250 g smør
250 g hvetemel
40 g kakao
2 ts vaniljesukker
2 ts bakepulver
1 dl melk

Du trenger til glasuren+pynt: 
200 g mykt smør
200 g kremost
500 g melis
6 ss bakekakao
Smågodt

Slik gjør du – kaken:

  1. Pisk egg og sukker til en tykk eggedosis.
  2. Sikt inn det tørre og rør det forsiktig inn.
  3. Smelt smøret og bland det forsiktig inn, før du rører inn melken.
  4. Kle en langpanne med bakepapir og hell rører oppi.
  5. Stek kaken på 180 grader i mellom 20 og 25 minutter.

Slik gjør du – glasuren:

  1. Bland alle ingrediensene godt, gjerne med en stavmikser.
  2. Smør kremen utøver kaken og pøs på med smågodt, samt noen rengjorte plastdyr.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *