Mat

«One pot-pasta» med kjøttsaus

One pot-pasta, eller «alt i ett-gryte», er en raskt og enkel middag som etterlater minimalt med oppvask. Alle ingrediensene forberedes i én gryte som settes rett på bordet når retten er ferdig. Denne oppskriften tar det ca. 20 minutter å forberede.

Du trenger (til to voksne og to barn): 

400 g karbonadedeig

1 gul løk

4 fedd hvitløk

2 gulrøtter

En neve fersk finhakket basilikum eller 2 ss tørket besilikum

2 bokser hermetiske cherrytomater eller vanlige finhakkede tomater (800 g)

7 dl kjøttkraft

300-400 g pasta, for eksempel tagliatelle

Salt og pepper

Olivenolje til steking

Mozarella

 

Slik gjør du:

  1. Finhakk hvitløk og løk som du freser lett i gryten. Tilsett gulrøtter i små biter og la det surre i ca. to minutter.
  2. Tilsett karbonadedeigen og brun den lett.
  3. Tilsetter tomatene og kjøttkraften, og gi det et oppkok før du tilsetter pastaen. La det koke til pastaen er ferdig. Rør innimellom.
  4. Del mozarellaen i biter og fordel den over gryten rett før servering.

Liste med raske middager finner du her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *