De aller beste påsketipsene fra Enklere Småbarnsliv

Hvorfor feirer vi påske?

Påsken var opprinnelig en jødisk vårfest til minne om befrielse fra slaveriet i Egypt for mer enn 3.000 år siden. Kristendommen feirer påske til minne om Jesu død og oppstandelse. Religiøs eller ikke, så inneholder påsken mange fridager som man kan fylle med hyggelige påskeaktiviteter.

Det er ingen som vet sikkert hvorfor påskeharen har blitt en påsketradisjon, men mange steder i verden leter barn etter egg som haren har gjemt i hagen eller i huset 1. påskedag.

Påskeaktiviteter

Her får du mine beste påsketips.

Afterski eller «afterlek» med barnedrinker.

Bake kyllingmuffins

Lage drageegg, de er superkule og perfekt til påskefrokosten.

Eller feste søke påskeservietter til eggene:

Eggeløp: Hver deltaker får utlevert et hardkokt egg og en spiseskje. Lag en bane på ca. 20 meter og merker med noe i hver ende av banen. Deltakerne skal ta spiseskjeen i munnen med egget oppå og løpe de kan til andre siden av banen og tilbake – førstemann/kvinne vinner. Faller egget av rykker deltakeren tilbake til start. Variasjon: Hold skjeen i hånden.

Eggetrilling: Hver deltaker har et hardkokt egg som er merket deres navn og står på toppen av en skråning (evt. ved hjelp av en skrå plate inne). Det kan være snø eller bart. Det egget som ruller lengst vinner. Blir et egg ødelagt er det ute.

Farge egg til påskefrokosten

Hinderløype inne eller ute. Plasser stoler, små bord, puter og liknende etter hverandre. Nå er det om å gjøre å komme seg gjennom hinderløypen uten å falle ned. Tips til flere inneleker finner du her.

så karse i melkekartong eller i eggeskall

Piknik: Enten påsken nytes på fjellet, ved sjøen eller i byen er god mat alltid en vinner. Test ut denne turpizzaen, disse innbakte pølsene eller ha med kokte pølser i en termos med varmt vann. En god gammeldags nistepakke, litt tursjokolade og litt Solo er også en slager.

Påskeeggjakt etter skattekart, ballonger eller lignende. Det er en naktivitet som passer uansett hvor dere tilbringer påsken.

Bake en påskekake – klikk her for fremgangsmåte

Påskeverksted er alltid en slager. Her er alle de beste tipsene mine for påskeverkstedet.

Påske med snø:

Flaskehopp: Lag en bane i snøen ved hjelp av en 1,5 litersflaske som ender med et hopp. Spray gjerne på med litt vann og la den fryse over natten. Hver deltaker får en 1,5 liters flaske halvfull med vann. Den som hopper lengst vinner

Påskerenn på langrenn

Snøballkrig

Snøhule

Snølykt

Snømann

Andre uteaktiviteter

Quiz: Google «Quiz miks for de minste» og mange alternativer kommer opp, eller lag din egen quiz basert på barnas interesser.

Rampekyllingen

Små beskjeder i tomme egg.
Trill en kylling eller en kanin

Eller hva med å lær barna om hvorfor vi ferier påske: Den kristne påsken (veldig kort fortalt):

Palmesøndag red Jesus inn i Jerusalem på et esel. Disiplene hans la kappene sine på veien og det ble viftet med palmegreiner. De trodde at han var Messias og de trodde at han skulle befri dem fra romerne.

Skjærtorsdag: Jesus og disiplene spiste den første nattverden. Jesus fortalte at brødet symboliserte kroppen hans og at vinen symboliserte blodet hans. Jesus viste at Judas kom til å forråde ham, så han snakket litt om det. Etter middagen dro de til Getsemanehagen hvor de ble møtt av soldater fordi Judas hadde fortalt at de skulle dit. Disippelen Peter fornektet sitt kjennskap til Jesus tre ganger denne natten.

Langfredag: Jesus ble korsfestet. Pontius Pilatus, som var romernes øverste myndighet i Judea, ville egentlig ikke dømme Jesus, men folkemengden hadde andre planer. Han ønsket blant annet at Jesus ble benådet, men folket krevde at Barabbas ble løslatt og Jesus ble hengt på korset. Da Jesus døde ble det mørkt i Jerusalem. Jesus ble lagt i en grav inni en hule og en stor stein ble rullet foran åpningen.

1. påskedag: Maria Magdalena og Maria skulle til Jesus sin grav for å stelle liket, men da de kom dit var den store steinen rullet bort og Jesus var ikke der. To engler viste seg for dem og sa at han hadde stått opp igjen fra de døde. Jesus viste seg for disiplene og var sammen med dem i 40 dager før han på Kristi himmelfartsdag dro opp til himmelen.