Instagram

Godnatthistorie med ChatGPT

Visste du at Chat-GPT er et genialt verktøy for å lage personlige godnatthistorier til barna?

Gå inn på chat.openai.com og skriv inn det du ønsker at historien skal handle om og hvor lang den skal være. Spør gjerne barnet ditt om karakterer,  og hvor historien skal finne sted. I tillegg kan du selv legge til for eksempel at søsken må være snille med hverandre eller at det er viktig å spise grønnsaker.

Da jeg skrev inn dette: «Lag en historie for min 5 år gamle jente og 7 år gamle gutt på fem minutter, hvor historien finner sted i et regnbueland med enhjørninger og snille pirater, med en kosebamse som er en lama og en fotballspiller fra Liverpool og få med at søsken må være snille med hverandre og at det er viktig å spise grønnsaker»

Fikk jeg tilbake dette

«Det var en gang en 5 år gammel jente ved navn Emma og  hennes 7 år gamle bror, Jonas. De bodde i et magisk land  kalt Regnbueland, hvor enhjørninger danset og snille pirater seilte på havet. Emma hadde en spesiell kosebamse som var en lama, og Jonas var en stor fan av fotball og drømte om å bli som sin favorittspiller fra Liverpool.

En solskinnsdag bestemte Emma og Jonas seg for å utforske Regnbueland sammen. De bega seg ut på eventyr i den skogkledde dalen, der de møtte en vennlig enhjørning ved navn Stella. Stella hadde regnbuefarget manke og en gnistrende horn på hodet. Hun inviterte dem med på en magisk reise på ryggen sin. Underveis kom de over en øy hvor snille pirater bodde. Piratene var ikke farlige, men istedenfor å stjele skatter, var de opptatt av å spre glede og latter. Kaptein Snurr, den mest vennlige piraten av dem alle, ønsket Emma og Jonas velkommen om bord på skipet sitt. De seilte sammen til en hemmelig havn hvor de oppdaget en hage full av fargerike grønnsaker.

Kaptein Snurr forklarte at det var viktig å spise grønnsaker for å vokse og ha det bra. Emma og Jonas lærte at det å spise grønnsaker var viktig for å ha energi til eventyrene sine. De smakte på de forskjellige grønnsakene og fant ut at de faktisk var ganske så gode.

Mens de utforsket Regnbueland, kom de over et fotballstadion hvor en stor kamp ble spilt. Jonas ble helt oppslukt av spillet og ønsket å bli med. Heldigvis var det et åpent plass for en ekstra spiller, og Jonas fikk sjansen til å delta. Han imponerte alle med sine ferdigheter og scoret et fantastisk mål. Etter kampen, kom Emma og Jonas tilbake til foreldrene sine og fortalte om alle de spennende opplevelsene de hadde hatt i Regnbueland. De innså hvor viktig det var å være snille mot hverandre, akkurat som enhjørningene og piratene hadde vært mot dem. De lovet å ta vare på hverandre og dele eventyrene sine sammen i fremtiden. Og de visste at uansett hvor de dro, ville de alltid ha hverandre som de beste eventyrpartnerne.

Bildene i dette innlegget er laget av Dall.E 2 ved å legge inn teksten: Fem år gammel jente og 7 år gammel gutt i regnbueland med snille pirater, enhjørning og fotball. Barnetegning.

Legg igjen en kommentar