Instagram

Regnbueloff

Å bake dette brødet er ikke en av tingene som gjør småbarnslivet enklere, men gøyere. Det enkle er ofte det beste, men ikke alltid. Så hva med å teste ut denne regnbueloffen i helgen?

Du trenger:

  • 500 g hvetemel
  • 3 dl melk
  • 25 g tørrgjær (eller fersk, da løser du den opp i melken)
  • 1 ts salt
  • 1 egg
  • 1 ss romtemperert smør, evt. 1 – 2 ss matolje
  • Konditorfarge

Slik gjør du:

  • Ha mel og gjær i en kjøkkenmaskin, tilsett salt, egg og melk – elt i ca. 5 minutter.
  • Tilsett smøret og elt i 5 minutter til.
  • La deigen heve i ca. 30 minutter til dobbel størrelse under plast.
  • Del deigen i 5 like store emner, la en være uten farge og farg en rød, en blå, en gul og en grønn.
  • Kjevle ut de fem deigbitene hver for seg, til ca 30×30 cm. Legg dem oppå hverandre, pensle litt vann mellom hvert lag for å lime dem sammen.
  • Kjevle over deigen slik at den blir ca 30 x50 cm og rull den sammen som en pølse som du legger i en smurt brødform.
  • La brødet heve i 30-40 minutter i brødformen.
  • Pensle brødet med et sammenvispet egg og stek det midt i ovnen på 190 grader i ca. 30-40 minutter.

Sjekk ut mer gøy mat her:

Legg igjen en kommentar