Instagram

10 varianter av halloweenmuffinsen

Muffins er en favoritt her i huset og her har jeg pyntet 10 ulike Halloween-muffins – slik at du kan finne din favoritt.

For å bake mammas vaniljemuffins trenger du:
2 egg
2 dl sukker
3 dl hvetemel
1 ½ ts bakepulver
1 ss vaniljesukker
1 ½ dl melk
2 ss smør, smeltet avkjølt
Glasur: Melis, litt van, konditorfarge og strøssel.
Muffinsformer

Slik gjør du:

  1. Rør egg og sukker til det blir eggedosis. Bland resten av ingrediensene forsiktig inn.
  2. Sett muffinsformene utover et stekebrett og fyll dem 3/4 fulle av røren. Stek muffinsene i midten av stekeovnen på 200 grader i 8 – 10 minutter.
  3. Pynt muffinsene med glasur og strøssel når de har blitt kalde.

Alternativt kan du kjøpe Toros pose med lyse muffins som er naturlig fri for gluten – eller kjøpe ferdige muffins.

Tips til muffinsbakeren: Tre en gjennomsiktig plastpose nedi et litermål og hell røren oppi posen. Knyt igjen posen og klipp et lite hull i et hjørne slik at du kan fylle muffinsformene kontrollert.

For å pynte trenger du: Melis, grønn konditorfarge, sukkerøyne, små marshmallows og sukkerlim.

Slik gjør du: Bland melis og vann til en passe tykk glasur og farg den grønn. Smør glasur på muffinsen, legg på noen sukkerøyne og lim noen av sukkerøynene på den ene siden av en liten marshmallows før du setter dem på.

For å pynte trenger du: Orange kremglasur, marshmallows og matpenn.

Slik gjør du: Lag glasuren som anvist, farg den orange med konditorfarge og smør glasuren på muffinsen. Tegn ansikt på marshmallowsen og legg den på.

For å pynte trenger du: Melis, rød konditorfarge, sukkerøyne, marshmallows, sukkerlim og stjernestrøssel.

Slik gjør du: Bland melis og vann til en passe tykk glasur og farg den rosa. Lim to sukkerøynene på den ene siden av en marshmallows, dypp den i glasuren og strø på strøssel. Smør glasuren på muffinsen og sett på marshmallowsen.

For å pynte trenger du: Melis, rød konditorfarge, sukkerøyne og godterigebiss.

Slik gjør du: Bland melis og vann til en passe tykk glasur, farg 1/3 av glasuren rød. Smør hvit glasur på muffinsen, dypp gebisset i rød konditorfarge og legg det på muffinsen før den hvite glasuren tørker. Legg på to sukkerøynene.

For å pynte trenger du: Melis, blå konditorfarge, NonStop, marshmallows, sukkerlim og matpenn.

Slik gjør du: Lim en NonStop på marshmallowsen og tegn ansikt på den. Bland melis og vann til en passe tykk glasur og farg den blå, smør den på muffinsen og sett marshmallowsen på.

For å pynte trenger du: Orange kremglasur, ferdig marengstopp, sukkerøyne og sukkerlim.

Slik gjør du: Lag glasuren som anvist, farg den orange med konditorfarge og smør glasuren på muffinsen. Lim sukkerøyne på marengsen og legg den på.

For å pynte trenger du: Melis, rød konditorfarge og godteriøye.

Slik gjør du: Bland melis og vann til en passe tykk glasur, farg 1/3 av glasuren rød. Smør hvit glasur på muffinsen, dypp godterølyet i rød konditorfarge og legg det på muffinsen før den hvite glasuren tørker – flytt litt på øyet rett etter at du har satt det ned og bruk en tannpirker til å dra ut noen streker med rød glasur.

For å pynte trenger du: Melis, svart konditorfarge og to poser.

Slik gjør du: Bland melis og vann til du får en passe rennende glasur. Ta 2/3 i en pose og 1/3 i en pose som du farger svart med svart konditorfarge. 

Fordel den hvite glasuren utover muffinsene. La den stå i 1 minutt før du sprøyter det svarte glasuren som en spiral på muffinsen ut fra et lite hull i en brødpose, start i midten av muffinsen og jobb deg utover. Dra deretter en tannpirker fra midten av muffinsen og ut til kanten, på tvers av spiralen. Gjør dette fem ganger fra midten og ut jevnt rundt på muffinsen slik at du får et jevnt edderkoppnett.

Du kan også farge den hvite bakgrunnsglasuren i den fargen du måtte ønske:

For å pynte trenger du: Rosa kremglasur og en pose.

Slik gjør du: Lag glasuren som anvist, farg den rosa med konditorfarge. Ha glasuren over i en pose og klipp et hull i det ene hjørnet på ca 4 mm. Start med å sprøyte en sirkel i ytterkanten av muffinsen, lag deretter en strek over midten, før du lager hver hjernehalvdel ved å sprøyte sikksakk.

TIPS: Godteriebiss og godteriøyne er kjøpt på Nille.

Mer Halloween her.

Legg igjen en kommentar