Instagram

Når barna har lagt seg

Her får dere et gjesteinnlegg fra Carolina bak @carolinawindell.no. Carolina er svensk, men bor i Norge og er over middels interessert i mat. Har kommer hun med tips til hva dere kan spise på date night hjemme.

Når barna har lagt seg, noe som ikke skjer alt for tidlig i vår familie, pleier vi hvert fall en gang i uken ha date night. Da pleier vi å spise noe godt og drikke et par glass vin, eller ett glass vin hvis det er hverdag. Her er noen av våre regler for en suksessfull datenig

1.Spis ikke alt for mye til middag. Det her syns jeg er veldig vanskelig. Jeg er som oftest supersulten kl. 17 når vi spiser middag og pleier vanligvis ikke spise noe mer på kvelden. Her glemmer jeg meg iblant og spiser alt for mye til middag. Da smaker jo ikke maten man skal spise som ”second dinner” like godt.

2. Begge parter må bidra. Jeg er den som pleier å lage maten, siden det er min største interesse. Da må min mann stå for det vi skal drikke. Vi pleier å snakke om hva vi skal spise og så drar han til vinmonopolet og får hjelp med å velge vin av personalet der. Det eneste unntaket er når vi spiser ”charkisar” eller charkbricka som det heter på svensk. Da er det min mann som står for middagen, og  jeg pleier å blande drinker. Gin Tonic er min spesialitet. Ikke så avansert, men veldig godt.

3. Det er lov å sende snaps/instastorys med bilder av maten(meg) vinen (min mann), men maks 2-3 minutter, så spiser vi.

Apropos charkisar er det det vanligste vi pleier å spise på datenight. Det finnes ikke noe bra ord for det på norsk. Men det er i stort sett forskjellige ting fra ferskvaredisken på Meny. Hvis man ikke vet hva man skal spørre om kommer en liten liste her:

 1. Trøffelsalami i tynne skiver – finnes kun i store Menybutikker, et ”must”, til og med barna liker det.
 2. Serranoskinke eller parmaskinke.
 3. St agur blåmuggost.
 4. Oliven.
 5. Gruyere ost.
 6. Brie de meaux.
 7. Kjeks, type salte.

Med dette kommer du veldig langt. Bare til å legge opp alt sammen på en trefjøl. Det er dette min man er så god på. Pass deg for å drikke rødvin til dette, det passer ikke så godt til. Her må det være dessertvin eller en drink, muligens øl. 

Nummer to på vår liste over top date night matretter er samlalaks med ponzusaus.

Her er oppskriften på den enligt meg beste ponzusausen

 1. Saft og zest av en lime
 2. 3 ss kikkomann soyasaus
 3. 1 ss sweet chilisaus
 4. 1 ss appelsinjuice
 5. 1 fedd finhakket hvitløk
 6. 1 rød chilifrukt
 7. Noen dråper sesamolje

Bland sammen alle ingrediensene, ta det litt rolig med chilien hvis du ikke liker alt for sterkt. Server med salmalaks i tynne skiver, avokado, koriander,vårløk og topp gjerne med ørretrogn for ekstra luksus!

Mer date night her.

sjekk ut bloggen til Carolina her.

Legg igjen en kommentar