Reise

PPP – pass, penger, pilletter

PPP – pass penger pilletter. De tre P´ene er gjerne litt utdatert, så under kommer en liste med viktige ting som bør være på plass i god tid før avreise.

Pass: Sjekk at passene til alle som skal reise er gyldige i mist seks måneder etter hjemreise. Spedbarn trenger også eget pass. Det er lurt å ha kopi av passet, førerkortet og bankkortet i kofferten, samt på e-post, i tilfelle dere mister det.

Forsikring: Kjøp en reiseforsikring og sjekk hva, hvor mye og hvem den dekker. Før du vurderer avbestillingsforsikring bør du sjekke om reiseforsikringen dekker det samme. Reiseforsikring bør du ha uansett hvor du reiser.

Visum: Sjekk om landet dere skal reise til krever visum, man kan ofte finne dette på landets ambassade.

Europeiske helsetrygdkort? Dersom du er medlem av folketrygden og oppholder deg midlertidig i et annet EØS-land eller Sveits, bør du ha med deg Europeisk helsetrygdkort. Dette kortet dokumenterer at du har rett til nødvendig helsehjelp på lik linje med statsborgerne i oppholdslandet – innenfor Europa. Bestill helsekortet gratis på helsenorge.no.

Vaksiner? Sjekk ut dette i god tid før avreise, ettersom noen vaksiner må tas i flere omganger. Før barnet har fått alle vaksinene i vaksineprogrammet er det noen reisemål som ikke anbefales, undersøk dette med legen din. Det finnes også mye informasjon på reisemedisin.no.

Flere reisetips finner du her.

Legg igjen en kommentar