Gøy for og med barn

Fortellingsteiner

Fortellingsteiner er steiner med bilder på som kan brukes i lek. De er superenkle å lage.

Det finnes mange måter å bruke fortellingsteinene på, for eksempel:

  • Legg steinene i en korg. La barnet trekke en stein og starte med å fortelle en historie basert på bildet på steinen som ble trukket. Trekk en ny stein og fortellingen fortsetter ved at bildet på den nye steinen flettes inn i fortellingen. Ett barn kan fortelle hele historien, eller flere barn kan trekke hver sin stein etter tur og legge til en del på historien. Voksne kan selvsagt også delta.
  • Barnet kan trekke tre steiner som skal flettes inn i godnatthistorien som foreldrene forteller.
  • I tillegg kan fortellersteinene brukes i rollespill, som mat på lekekjøkkenet og som dyr på en bondegård. Barna kan sortere dem etter kategori, kjøretøy i en haug, dyr i en haug. Bare fantasien setter grenser her.

Du trenger: Steiner som har en ganske flat/buet side hvor bildet kan festes, decoupage finish (hobbybutikk), en liten malerpensel og små bilder av papir.

Slik gjør du: Klipp ut bildene, mal med litt decoupage på steinen hvor bildet skal festes og bakpå bildet, legg deretter bildet på steinen og mal over det med litt med decoupage. La dem tørke.

Bildene til steinene på bildet har jeg funnet ved å Google ting som barna interesserer seg for, lime bildene inn i et Word-dokument og skalere ned til ønsket størrelse. Du kan også Google «Story stones printables», søke på #storystones på Instagram for inspirasjon eller klippe ut fra ødelagte bøker eller tegneserier. Bilder av barna selv, familiemedlemmer og kjeledyret faller nok også i smak.

Steinene kan være en fin måte å lære seg bokstaver og tall på, gjerne også hele ord.

Variasjon: Fortellingsteiner kan også lages ved å male bilde på steinene, med klistremerker, serviettbiter, tøybiter etc.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.