Gøy for og med barn

«Dyrk» saltkrystaller

Du trenger: To vannglass, vann, salt, hyssing og en kjele.

Fyll to vannglass med vann og hell vannet over i en kjele. Kok opp vannet og hell i salt. Når saltet ikke løser seg opp lengre er det nok salt. Vent til vannet er lunkent før du heller det tilbake i glassene.

Plasser glassene 10 cm fra hverandre på et brett. Klipp av en bit med hyssing som du henger mellom glassene og som går ned til bunnen i hvert glass, jeg brukte en hyssing på 42 cm. Dypp hyssingen i saltvann før du henger den mellom glassene. Den skal henge litt ned i midten. La det stå helt i ro i noen dager, da vil det komme saltkrystaller på glassene og langs hyssingen.

Når vannet er borte kan dere ha telys i glassene og bruke dem som lysestaker.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.