Instagram

Banankake i langpanne

Du trenger:

250 g smør

4 egg

6 dl sukker

6 godt modne bananer

4,5 dl lettrømme

2 ts natron

2 ss vaniljesukker

9 dl hvetemel

4 ts bakepulver

 

Glasur:

4 dl melis

Ca. 3 ss vann

Gul konditorfarge

 

Slik gjør du:

  1. Smelt og avkjøl smøret. Pisk egg og sukker til en stiv eggedosis og rør inn smøret.
  2. Ha bananene i en bakebolle og mos dem med en stavmikser. Rør inn eggedosisen og rømmen.
  3. Hell deigen i en stor bakepapirkledd langpanne og stek kaken midt i ovnen på 200 grader i ca. 30 minutter.
  4. Avkjøl kaken i formen.
  5. Rør sammen ingrediensene til glasuren. Tilpass mengde vann slik at du får en glasur som du kan smøre utover den avkjølte kaken. La glasuren tørke før du deler opp kaken.

Tips: Kan fryses.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *