Du trenger:
250 g smør
4 egg
6 dl sukker
6 godt modne bananer
4,5 dl lettrømme
2 ts natron
2 ss vaniljesukker
9 dl hvetemel
4 ts bakepulver
Glasur:
4 dl melis
Ca. 3 ss vann
Gul konditorfarge
Slik gjør du:
- Smelt og avkjøl smøret. Pisk egg og sukker til en stiv eggedosis og rør inn smøret.
- Ha bananene i en bakebolle og mos dem med en stavmikser. Rør inn eggedosisen og rømmen.
- Hell deigen i en stor bakepapirkledd langpanne og stek kaken midt i ovnen på 200 grader i ca. 30 minutter.
- Avkjøl kaken i formen.
- Rør sammen ingrediensene til glasuren. Tilpass mengde vann slik at du får en glasur som du kan smøre utover den avkjølte kaken. La glasuren tørke før du deler opp kaken.
Tips: Kan fryses.